Avcı kebabı tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 kilo koyun eti,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- 3 adet orta boy soğan,
- 2 adet orta boy domates veya
- 50 gr. domates salçası,
- 3 adet orta boy taze patates,
- 3 adet orta boy havuç,
- 50 gr. iç bezelye,
- 2 tatlı kaşığı tuz,
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
Avcı kebabının yapılışı:
Margarinimizi tencerede eritip, kabuklan soyulup sekiz parçaya doğranmış soğanları, iri halde kuşbaşı kesilmiş etleri ve kabukları soyulup 4’e bölünmüş domatesleri tencereye koyun. Orta ateşte, suyunu iyice çekene dek yarım saat pişirin. Avcı kebabımıza tuz koyun ve yarım bardak sıcak su katın. Kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin.
İri küp şeklinde doğranmış patates ve kalın halkalar şeklinde doğranmış havuçları avcı kebabımıza ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, sebzeler pişene dek yarım saat daha pişirin. Avcı kebabımız hazır bu yemeğin yanında pirinç pilavı ve cacık iyi gidecektir.
Afiyet olsun.