Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu yapılacak

Gölcük Belediyesi tarafından 22-23 Eylül tarihlerinde Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda düzenlenecek Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu’nun tanıtımı yapıldı.

Gölcük Belediyesi tarafından 22-23

ÜIkemizin farklı üniversitelerinden bilim insanlarının katılacağı, Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu’nun tanıtımı bugün Örcün Sultan Kafe’de gerçekleştirildi. Gölcük Belediye Başkanı Ali yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamı Mefit Gültekin’in katılımıyla yapılan tanıtımda Ali Yıldırım Sezer, programın düzenlendiği Sultan Baba Türbesi bölgesiyle ilgili bilgiler verdi.

KÜLTÜR SANAT SEMPOZYUMLARI

Sempozyumla ilgili bilgi veren Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük Belediyesi neden bir edebiyat sempozyumu yapıyor. İlçemizin adını sanat, kültür ve sporla duyulmasını istiyoruz. Geçtiğimiz yaz yüzme yarışı yaptık. İlk edebiyat sempozyumu Ali Kurt hocamla konuştuk. Servet-i Funun Dergisi’yle ilgili konuştuk. Ahmet İhsan o zaman genel yayın yönetmeni. Gölcük’te ikmaet etti. Türk Dili Edebiyatı ve Servet-İ Funun Sempozyumu’nu yapıp kitap haline getirdik.

BU YIL BÜYÜK DOĞU SEMPOZYUMU

Sonraki sene İstiklal Marşı’nın 100. Yılında Mehmet Akif Ersoy sempozyumu yaptık. Ardından Dergah Mecmuasını yayınladık. Geçen yıl Sezai Karakoç ve Diriliş Dergisi ile ilgili sempozyum yaptık. Bu sene Necip Fazıl’ın hayatını kaybetmesinin 40. Yılı. Büyük Doğu Sempozyumu yapacağız. Kültür dünyasına ciddi bir katkı olacak. Şu bulunduğumuz mekandaki hat müzesi ve mescit ile sempozyumdaki kitaplar belki 500 yıl sonrasına kalacak. Geleceği düşünerek bir şeyleri inşa etmeye çalışıyoruz. Açılışa Milli Eğitim Bakanlarından Naci Ağbal ve çok sayıda profesör, Prof. Dr. Cengiz Çakmak koordinatörümüz olarak katılacak. Bu sempozyum büyük önem taşıyor.” dedi.

YENİ KAYMAKAM DA KATILDI

Kaymakam, Mefit Gültekin, “Bir ilçe belediyesinin sanat ve sporla bu kadar ciddi ilgilenmesi beni çok mutlu etti. Belediye deyince akla çöp toplayan bir yer gelirdi ama sosyal belediyecilik kavramı da son yıllarda gelişti. Benim Gölcük’te 4’üncü günüm başkan beyle okul ziyareti yaptık sonra böyle bir program var gelir misin dediler. Benim de bir adetim var davet edildiğim yere giderim, davet edilmediğim yerde görünmem. İnşallah yapılacak sempozyum faydalı olur başta ilçemizin kültür sanat etkinliğine katma değer katar” dedi.

Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu‘ 22-23 Eylül tarihlerinde Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda yapılacak.