Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Kadınları Korosu’ndan muhteşem konser 

İzmit Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde Marmara Koleji veli ve öğretmenlerinden oluşan Cumhuriyet Kadınları Korosu tarafından verilen konser büyük bir coşkuya sahne oldu 

İzmit Belediyesi Kent Orkestrası
İzmit Belediyesi kültür sanata yönelen kurumlar ile iş birliği yapmaya devam ediyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında, İzmit Belediyesi ve Marmara Koleji iş birliğiyle Cumhuriyet Kadınları Korosu tarafından konser verildi. Marmara Koleji veli ve öğretmenlerinden oluşan koroya İzmit Belediyesi Kent Orkestrası eşlik etti.  Koro birbiri

Cumhuriyet Kadinlari Korosundan muhtesem konser 9YOĞUN KATILIM

Marmara Koleji Atatürk Kültür Merkezi Hasan Ali Yücel Sahnesinde gerçekleştirilen konsere İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, Özel Marmara Koleji Okul Müdürü Sevda Saraçoğlu, İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Aktürk ve çok sayıda veli ile öğrenci katıldı.

‘MUTLU VE GURURLUYUZ’

Programda konuşan İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu sözlerine katılımcılara Başkan Hürriyet’in selamlarını ileterek başladı. Şakoğlu sözlerinin devamında ise, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında İzmit Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde Marmara Kolejinin Cumhuriyet Kadınları Korosunun muhteşem etkinliğinde olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.  Emekçi kadınlarımız bir arada seslendirecekleri şarkılarla sevgi, umut ve dayanışma duygularını en güzel şekilde ifade edeceklerdir. Cumhuriyet Kadınları Korosuyla birlikte kadınlarımızın gücünü bir kez daha hissedeceğiz. Tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘8 MART ACI BİR ÖYKÜYLE ORTAYA ÇIKTI’

Konser öncesi kürsüye çıkan Özel Marmara Koleji Okul Müdürü Sevda Saraçoğlu, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bundan tam 167 yıl önce ABD’de 129 kadının fabrikada feci şekilde yaşamlarını yitirmesine dayalı acı bir öyküyle ortaya çıkmış. Sanayi devriminin yaşandığı ülkelerde kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesi sürerken Anadolu Kadını da vatan savunmasında fedakarlıklarını gösteriyordu.

‘HÜRRİYET HAKLARINI SONUNA KADAR KULLANIYOR’

Cumhuriyet kadını olarak onlara çok şey borçluyuz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Türk Kadınına her zaman değer vermiştir. Avrupa’daki pek çok kadından önce biz seçme ve seçilme hakkına sahiptik. Fatma Kaplan Hürriyet bir Cumhuriyet Kadını olarak bu hakları sonuna kadar kullanıyor. İzmit Belediyesine bize katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Cumhuriyet Kadinlari Korosundan muhtesem konser 8