Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Etli Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Etli çiğ köfte tarifi

Etli çiğ köfte tarifi için gerekli malzemeler:

  • Yarım kilo köftelik bulgur
  • 250 gr çiğ köftelik kıyma
  • 1 bardak isot
  • 1 ince kıyılmış kuru soğan
  • 4 ince doğranmış taze soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 4 parça buz
  • Karabiber, tuz

Etli çiğ köfte tarifinin yapılışı:

Bir kâsede isotu önceden ıslatın, üstüne baharatı ilave edin. Bir tepside kıymayı kuru soğan, salça ve ıslattığınız baharatlı isotla birlikte bir elinizle iyice yoğurun. Yavaş yavaş bulguru yedirerek 15 dakika daha yoğurun. Bu arada hiç su almayın, yalnızca ufak buz parçalarıyla yoğurun. Daha sonra ara ara su alarak beş dakika daha yoğurun, maydanoz ve taze soğanı ilave edin. İki dakika daha yoğurduktan sonra elinizi suya batırarak köfteyi küçük sıkımlar halinde servis yapın.

Not: Çiğ köfte yapmanın püf noktalarından biri buzla yoğurmaktır. Buz yavaş yavaş elinizin sıcaklığıyla eridiğinden köfteyi birden ıslatmayacak ve daha iyi tutmasını sağlayacaktır. Bir de çiğ köfteyi yoğurduğunuzda hiç bekletmeden yemenizi tavsiye ediyorum, böylece lezzetini daha iyi alacağınızdan eminim.