Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hanım Göbeği Tarifi ve Malzemeleri

Hanımgöbeği tarifi için gerekli

Hanımgöbeği tarifi için gerekli malzemeler:

  • 225 gr. un
  • 85 gr. erimiş margarin
  • 2 bütün yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek bardak sıvı yağ

Şurubu için gerekli malzemeler:

  • 2 bardak su
  • 3/4 bardak şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hanımgöbeği tarifinin yapılışı:

Şekeri 2 bardak suda eritin, limon suyunu katıp kaynatın. Kısık ateşte 15 dakika bırakın. Soğutun. Margarini bir tencerede eritin. 1/2 bardak suyla tuzu katın, kaynatın, Unu birden katın, orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 7 – 8 dakika pişirin. Hamuru soğumaya bırakın. Hamura 2 bütün yumurtayla bir yumurta sarısı katın, iyice karıştırıp 10 dakika yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avuç içinde yuvarlayarak top yapın, sonra üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın ve ortasına parmağınızla bir delik açın, içinde ılık yağ olan tavaya atın. (Tavayı fazla doldurmayın, aksi takdirde birbirine yapışır.) Tavayı orta ateşe oturtup hamurların iki yanını nar gibi kızartın, iyice süzerek alın, şuruba atın, 15 dakika bırakın. Hamur bitene kadar, her defasında yağı ılınmaya bırakarak, aynı işlemi tekrarlayın.