Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşkembeli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

İşkembeli Yumurta İçin Gerekli

İşkembeli Yumurta İçin Gerekli Malzemeler:

  • 225 gr ince olarak dilimlenmiş işkembe
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Soyulmuş yarım limonun kabuğu
  • 4 yumurta
  • 2 ince doğranmış ufak soğan
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

İşkembeli yumurta tarifinin yapılışı:

İşkembeyi bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su koyun ve limon kabuklarını ilave edin. Kapağını örtün ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar 40 dakika pişirin. İşkembeleri dışarı alarak bir kâğıt havlu üzerinde bekletin.

Bir tavaya yağı ve soğanları koyun. Orta ateşte, rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Üzerine işkembeleri atın. Soğanlar ve işkembelerin rengi açık kahve oluncaya kadar kavurun. Soğanların yanmamasına dikkat edin.

İşkembeleri aralayarak 4 yumurta için yuvalar açın ve bu yuvalara sarısı dağılmadan yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber serpin. Yumurtaların beyazı pişip katılaşıncaya kadar kısık ateşte tutun. Hemen servis yapın.

Afiyet olsun.