Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kabaklı İmam Bayıldı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı imambayıldı tarifi için

Kabaklı imambayıldı tarifi için gerekli malzemeler:

  • 1 kg sakız kabağı
  • 3 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kahve kaşığı şeker
  • Yeteri kadar dereotu ve maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Kabaklı imambayıldı tarifinin yapılışı:

Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkayın. Saplarını kesip çekirdek yatağına kadar olan kamını bir tatlı kaşığı kullanarak oyun. Kenarlarındaki etli kısımlarından fazla bir şey kazımayın. Kabakları bir tavada kızdırdığınız iki kaşık sıvı yağda hafifçe kızartın, bir kaba alarak bekletin.

Kabakları kızarttığınız yağda kuşbaşı doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ufak ufak doğrayıp soğanlara katıp kavurun. Sarımsakları soyup çenttikten sonra ilave edin. Bir kahve kaşığı şeker ve yeterince tuz katın. Tahta bir kaşıkla bir bütün oluşturuncaya kadar çevire çevire kavurun. Ateşten indirmeden önce içine dereotu ve maydanoz da katın ve bunları öldürmeden ateşten alın.

Hazırladığınız bu içi kabaklarda oluşturduğunuz oyuklara doldurun. Tencereye dizin. Bir bardak su ilave ederek orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Bu lezzeti sevenler için, soğuduktan sonra her imambayıldıya ayrı ayrı T şer çay kaşığı sirke gezdirin. Üzerine dereotu serperek ikram edin.