Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’de muhteşem ramazan sergisi!

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Ramazan Ayı münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Nahhat Muzaffer Okur’un sergisine ev sahipliği yaptı

Kartepe Belediye Başkanı Av.

Selçuklu İmparatorluğu döneminde, mihrap, cami kapısı ve mimari eserlerde yerini alırken, Osmanlı İmparatorluğu döneminde bunların yanı sıra daha da sadeleşerek, sehba, sandık, rahle, Kur’an muhafazası gibi günlük hayatımızda kullanılan eşyalar üzerine de uygulanan Naht Sanatı’ndan oluşan eserleri Kartepe Belediyesi Sanat Evi’nde sergileniyor.

ÜÇ AYDA HAZIRLANDI

Kartepe Belediyesi Sanat Evi’nde 75 eserin yer aldığı Naht Sanatı sergisi 05 Nisan’a kadar açık olacak. Eserleri hakkında bilgi veren Nahhat Muzaffer Okur, “Selçuk ve Osmanlı dönemlerinde kullanılan bu uygulama günümüzde yeniden hayat bulmaktadır. Yaptığımız eserler arasında en kıymetlisi Kabe’nin kapısı, kapının örtüsüdür. 2500 parça yaklaşık 12500 işlem yaparak 3 ayda tamamlandı” dedi.

KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Tüm hazırlanan eserlerin kıl testeresi ile yapıldığını belirten Okur, “15 yıldır bu sanatın içerisindeyim. Son 4 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültür Miras Taşıyıcısı olarak sanatımızı taçlandırdık. Sanatımızı gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu yönde Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın desteğine çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

‘AŞKSIZ OLMAZ’

“Bu sanatın en önemli sermayesi sabırdır” diyen Okur, “Aşk olmadan, sabır olmadan bu eserler ortaya çıkmaz. Tam bir terapidir. Bu eserlerle ahşap dile gelmektedir. Ceviz, ardıç, zeytin, ıhlamur gibi ağaçları kullanıyoruz. Eserler ortaya çıkarken konuşmaktadır. Her eserin bir hatırası vardır. Yapılan eserlerin ortaya çıkması farklı zamanlarda olmaktadır” ifadelerini kullandı.

KOCAMAN’DAN DAVET

Sergiyi ziyaret eden Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, “Kartepe Sanat Evi’miz Ramazan’ın manevi iklimine yakışacak çok özel bir sergi için kapılarını açtı. Naht Sanatı’nın ustalarından Muzaffer Okur’un,  “Ahşap Dile Gelirse” adlı kişisel sergisi 5 Nisan’a kadar 11.00 – 17.00 arasında ziyaretçilerini ağırlayacak” açıklamasında bulundu. Naht Sergisi’nin ilk günün özel Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Sakal-ı Şerif’i Kartepelilere gösterildi.

kartepede muhtesem ramazan sergisi