Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ülkemizi temsilen ABD’ye gidiyor

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ülkemizi temsilen ABD’ye gidiyor. ABD’de düzenlenecek “Stillwater Dünya Kar Heykel Şampiyonası’nda” ülkemizi Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri temsil edecek.

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ülkemizi

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ülkemizi temsilen ABD’ye gidiyor. ABD’de düzenlenecek “Stillwater Dünya Kar Heykel Şampiyonası’nda” ülkemizi Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri temsil edecek. 18-28 Ocak tarihleri arasında ABD’nin Minnesota eyaleti Stillwater şehrinde düzenlenecek olan şampiyonada ülkemizi temsil edecek Türk takımında Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Konak, Doç. Dr. Zekeriya Erdinç ve Öğr. Gör. Tayfun Konak yer almaktadır.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok sanatçının tasarımlarıyla başvuruda bulunduğu organizasyonda, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden Doç. Dr. Zekeriya Erdinç’in “Mezopotamya Boğası” adlı tasarımı ön elemeyi geçerek, yarışmaya katılmaya hak kazanan 10 ülke arasında yer aldı.

Uluslararası platformda 10 ülke takımının tasarımlarıyla katılacağı yarışmada, Kocaeli Üniversitesinin ve Türkiye’nin tanıtımına sanatsal boyutta katkı sunmayı amaçlayan Türk takımının kaptanı Zekeriya Erdinç takımıyla gerçekleştireceği projesini şöyle anlattı. “Dünya üzerinde ilk yerleşik yaşama geçen coğrafya Mezopotamya’dır. Kültürlerin karşılaşmasını anlatan mitolojik bir öyküye göre,  Batı dünyasını temsil eden Zeus boğa kılığına girerek, Doğu dünyasını temsil eden Mezopotamyalı Prenses Europa’yı kaçırır. Bu ilişkiden üç erkek çocuğu doğar. Doğan çocuklar kültürel kodlarını annelerinden aldığı için her biri Batıda ayrı bir şehir kurar. Böylece batıda da yerleşik hayata geçilmiş olur. Tarımsal ekonomiye dayalı medeniyetler kurulur. Ekonomisi tarıma dayalı olan antik toplumlarda Dünya’nın boğanın boynuzları üzerinde döndüğü düşünülür. Boğanın boynuzları kaynağını Anadolu’dan alan Dicle ve Fırat nehirlerini temsil eder. Bu anlatıdan yola çıkarak yorumlanan heykelde dünyayı boğanın boynuzları üzerinde göstermenin bir şekli olarak, boğayı boynuzları üzerinde duracak şekilde ters çevirerek betimledim.”

Ortalama ısının eksi 20 derece olduğu Stillwater şehrinde düzenlenecek olan yarışmada, her bir takıma 3,5 metreküp ölçeğinde sıkıştırılmış kar blokları verilecektir. Yarışmaya katılan sanatçılar malzemeyi şekillendirmek için özel olarak tasarlanan aletlerle amaçladıkları formu oluşturarak jüri onayına sunacaklardır.

Doç. Dr. Zekeriya Erdinç Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel’e verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek,  bu tür uluslar arası etkinliklerin sanat eğitimi için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

Bizler de Stillwater Dünya Kar Heykel yarışmasında ülkemizi temsil edecek Kocaeli Üniversitesi hocalarımızdan oluşan takımımıza başarılar dileriz.