Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

20 Yıllık Benden Kurtulma Hikayesi: Göz Et Beni Aldırmak Cidden zor mu?

Dile kolay 11-12 yaşında sağ göz kapağımda oluşun et benimle vedalaşmam kolay olmadı. Hem korktuğumdan hem de zararı yok kalsın diyerek tam tamına 32 yaşına kadar beklettim. Sonuç? Toplamda 15 dakikada vedalaştım. Göz kapağınız da et beni varsa ve korkuyorsanız bu yazıyı okuyarak korkularınızdan vazgeçebilirsiniz belki de geçmeyebilirsiniz karar sizin elbette.

Dile kolay 11-12 yaşında

Meslek gereğin malum, işte bilgisayar evde bilgisayar cafe de bilgisayar.. Yani ömür bilgisayarla geçiyor. Ya kodlarla uğraşıyorum ya da Sebahattin beyle. Sebahattin bey sakın yanlış anlamasın, kendisine saygım sonsuz ama kodlar beni bazen yorduğu kadar gözlerimi de bir o kadar yoruyor.

Bu sebepten dolayı ki en önemli vücudumdaki organların başını gözüm çekiyor. Yani göz sağlığına ekstra dikkat ediyorum. Elbette tüm sağlığımız çok çok önemli ama benim işim gereği ekstra kontrol sağlamam beni güvende hissettiriyor. Yıllar önce yani ortaokul döneminde sağ gözümde bir et beni belirdi. O zamanlar küçük olsa da son zamanlarda büyümeye başladı.

Haliyle buda beni araştırmaya bu et beninden kurtulmaya itse de oldum olalı ne ameliyathaneleri severim ne de hastaneleri. O sebepten dolayı internette anlatılanlar çoğu basit gibi görünse de aslında yapan kişinin yani uzmanın önemi her zaman önemini bu yaptırdığım ufak operasyonda daha iyi kavradım. İnternette göz kapağı beni ile araştırmalarım da hep lazerle yakmak gibi bana güvensiz gelen kavramlarla karşılaşsam da işi ehline emanet etmek beni son derece keyiflendirdi. Ve ortaya çıkan sonuçta mükemmel oldu. Tıp tarafı olan bir aileden gelmemden dolayı bu et benini aldırmam için estetik cerrahına değil de göz doktoruna gitmeye karar verdim. Fakat her şeyden önce şu konuya değinmek makul, göz de et benleri neden oluşur ve zararlı mı? Bu konuya kısaca değinmek istiyorum araştırdığım kaynaklardan size aktarmak.

Göz Kapağında Et Beni Neden Oluşur? Göz Kapağında Oluşan Et Benleri Zararlı mıdır?

İlk olarak sadece göz de değil vücudumuz da et benleri neden çıkar sorusunu cevaplamamız gerekiyor. Et benleri özellikle 20’li yaşlardan sonra kendisini gösteren bir sorun olarak karşımızı çıkıyor. Ayrıca cilt rengine bağlı olarak et benleri farklı tonlar üzerinden etkisini gösterebilmektedir. Boyutları ise kişiden kişiye farklılık gösterirken, lezyonlar zaman içerisinde büyüyebilir. Araştırdığım güvenilir kaynaklara göre et benlerinin oluşmasında temel nedenler ise şöyle;

  • Aşırı kilo ( bende bir miktar var 15 kilo kadar, belkide yıllar önce kilo nedeniyle oluştu bilemiyorum.. )
  • Gebelik,
  • İnsülin direnci,
  • Tip diyabet 2,
  • Human papilloma virüs (HPV) varlığı sorunları başı çekiyor. Direkt bunlara bağlamak doğru olmayabilir fakat temel de bu rahatsızlıklarınız varsa zaten bağışıklık sisteminizde de oluşan sorunlar nedeniyle ortaya çıkmış olabilirler.

Ayrıca et benin renginin önemli bir kriter olduğunu da bilmeniz gerek. Göz kapağında veya kapaklarında çok değişik malign ya da benign (iyi yada kötü huylu) tümör görülebilmektedir. Ama direkt korkuya mahal vermeye gerek yok! Yapılan bir araştırmaya göre göz kapağında çıkan et benlerinin sadece %15-20’si kötü huylu özelliği taşıyor. Tıpta bu oran çok çok düşük.

Et Benini Aldırma Hikayem: Sadece 15 dakika!

Aslında rutin kontrollerimi yaptırmak, gerekli olan damlalarımı aldırmak için çağın gözün yolunu tutmuştum. Hazır gitmişken yolda et benini de aldırmanın makul olacağını düşündüm. Çağın Göz, şehrimiz için abartısız faydalı bir sağlık kuruluşu. Çağın Göz hastanesini tercih etmemdeki iki faktör ise; sırf göz alanında uzmanlaşmış hekimlerin olması ve çok tarafsız bir şekilde hastaya yaklaşımları.

erkan tirak 6291e9ee7d7c7

Mesela randevu alıp hastanede görünmem ve göz kapağımdaki et beninin ameliyathane ortamında alınması maksimum 1 saat tuttu, tutmadı. Ama burada elbette kıymetli Erkan Hocanın da payı var. Tıp kökenli bir aileden gelmemden dolayı doktorların ne zor şartlar altında işlerini iyi yaptığını bilmeme rağmen Op. Dr. Erkan TIRAK hocamız gerçekten hastaya değer veren, işini iyi yapan kıymetli bir göz doktoru.

Süreci anlatması, hastayı bilgilendirmesi gayet iyi. Rutin göz muayenem sonrası Erkan hocayla ani bir karar sonrası kendimi ameliyathane de bulmam..Ve 20 yıllık göz kapağımda bulunan et benimden kurtulmam kısaca böyle.

Bu yazı vesilesiyle kıymetli Op. Dr. Erkan TIRAK hocaya teşekkürlerimi iletiyorum. Bu yazıyı okursa yaptığı minik operasyonu çalıştığım kurumdaki hocalardan, çevremdeki değer verdiklerime herkes beğendi. Tekrar eline sağlık hocam. Ayrıca göz kapağındaki et benini aldırdıktan sonra basit bir operasyon olduğu için ne ağrı oldu ne de bir sızı. Ayrıca estetik takıntısı olanlar için de müjdeyi vereyim asla iz kalmıyor. Şu an 48 saat geçmesine rağmen iz yok. Bir süre işlem uygulanan yerine krem ve antibiyotik kullanıp ertesi gün hayata devam edebiliyorsunuz. Hatta 2 ( iki ) saat sonra desek yanlış olmaz. Ben işlemden sonra bile arabayla rahatça eve gelebildim.

Şimdi sıra lazer korkusunu yenmekte. Bakalım 1.5-1.75 olan gözlerim için lazer korkusunu yenip Erkan hocaya ne zaman teslim olacağım? Kısa bir süre sonra lazer hikayemi de sizlere bahsedebilirim.

Bu yazıyı yazmamdaki temel neden, hem işini yapan bir uzman hakkında bilginizin olması hem de bizi okuyan günlük 30-40 bin kişinin bilgilenmesi. Kocaeli bölgesinde işinin ehli bir göz doktoru arıyorsanız lütfen Erkan hocayla irtibata geçin, benden söylemesi.