Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

70 Koronavirüs hastası için 2 hemşire 1 doktor nöbet tutuyor

Kocaeli’de Koronavirüs teşhisi konulan ancak hastalığı hafif geçirdikleri için hastanede yatması gerekmeyen kişiler yurtlarda kalıyor. Bu yurtlardan ise 72 odalı Pertev Paşa Yurdu. Bu yurtta geceleri 70 hastaya 2 hemşire bir doktor bakıyor

Kocaeli’de Koronavirüs teşhisi konulan

SEBO min 333Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan ortak çalışma ile Kredi Yurtlar Kurumu’na ait 4 yurt hastaların konaklaması için tahsis edildi. Kocaeli’de Koronavirüs teşhisi konulan ancak hastalığı hafif geçirdikleri için hastanede yatması gerekmeyen kişiler İzmit’te bulunan 310 odalı Fatma Seher Hanım Yurdu ve 852 odalı Semiha Ayverdi Yurdu, Körfez’de bulunan 72 odalı Pertev Paşa Yurdu ve Gebze’deki 344 odalı Gebze Yurdu’na yatırıldı.

DURUMU KÖTÜLEŞEN HASTANEYE KALDIRILIYOR

Bu yurtlardan Körfez’de bulunan 72 odalı Pertev Paşa Yurdu’nda da 70 Koronavirüs hastası kalıyor. Koronavirüs olası tanısı almış, genel sağlık durumu iyi olan, hastanede yatarak tedavi görmesi gerekli olmayan, doktorlar tarafından tıbbi takiplerinin izole alanlarda yapılması uygun görülen kişilerin kalması gereken yurtlarda kalan hastalardan bazılarının durumu kötüye gittiğinde yurtlardan hastanelere götürülüyor.

HEM SAĞLIK ÇALIŞANLARI HEM HASTALAR İÇİN…

5 katlı bu yurtta gündüz saatlerinde 5-6 personelle hizmet veriliyor. Ancak gece nöbetinde 70 Koronavirüs hastası için sadece 2 hemşire ve bir doktorun nöbetçi olarak kaldığı öğrenildi. Hasta yakınları bu duruma tepki göstererek nöbetçi sağlık çalışanı sayısının artması gerektiğini, bu durumun hem sağlık çalışanları için zor olduğunu hem de hasta sayısına göre yetersiz kaldığını ifade etti. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili düzenlemeler yapılması bekleniyor.