Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aciller, 65 yaş üstü hastalarla doldu

Yaşlılar, çocuklar, kronik hastalar başta olmak üzere hem ASM’ler hem hastanelerin acilleri ve yoğun bakımları solunum yolu hastaları ile doldu. Hekimler, “Bu yıl grip aşılarında 400 bin kadar düşüş var. Aşı karşıtlığı bunu tetikledi. Risk grubu aşısını olmalı, kalabalıkta maske takılmalı” dedi.

Yaşlılar, çocuklar, kronik hastalar

Artan viral enfeksiyonlar ve çeşitli virüslerin dolaşımda olması nedeniyle yoğun bakımlarda, acillerde ve aile sağlığı merkezlerindeki yoğunluk sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 82’ye çıktığını söylemesinin ardından sağlık meslek örgütleri bir kez daha uyardı: “Çoklu viral enfeksiyonların bir arada görüldüğü bir salgın yaşanıyor. Yoğun bakım ve acil servislerdeki yoğunluk giderek artıyor. Yoğun öksürük ve halsizlik haftalarca geçmiyor, ateş düşmüyor, bağışıklık sistemi düşük kişilerde tablo akciğer enfeksiyonlarına kadar gidebiliyor. Sağlık kurumlarında ve toplu taşımada mutlaka maske kullanın, aşılarınızı olun.”

Artan viral enfeksiyonlar ve çeşitli virüslerin dolaşımda olması nedeniyle yoğun bakımlarda, acillerde ve aile sağlığı merkezlerindeki yoğunluk sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 82’ye çıktığını söylemesinin ardından sağlık meslek örgütleri bir kez daha uyardı: “Çoklu viral enfeksiyonların bir arada görüldüğü bir salgın yaşanıyor. Yoğun bakım ve acil servislerdeki yoğunluk giderek artıyor. Yoğun öksürük ve halsizlik haftalarca geçmiyor, ateş düşmüyor, bağışıklık sistemi düşük kişilerde tablo akciğer enfeksiyonlarına kadar gidebiliyor. Sağlık kurumlarında ve toplu taşımada mutlaka maske kullanın, aşılarınızı olun.” (Birgün)