Medical Park’tan Alper Gültekin, protez ameliyatlarında kullandıkları robotik cerrahi teknolojisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ameliyatı yine cerrahın gerçekleştirdiğini vurgulayan Gültekin, cihazın yapılan işlemlerin hassas biçimde planlanmasına ve uygulanmasına destek olduğunu ifade etti.
AMELİYATI YİNE BİZ YAPIYORUZ
Konvansiyonel cerrahiyi “eski terzilik yöntemi” olarak tanımlayan Gültekin, geçmişte sonuçları daha çok sübjektif değerlendirdiklerini belirtti. Robotik sistemlerin ise ölçülebilir veriler üzerinden değerlendirme yapılmasına olanak sağladığını kaydetti.
Gültekin, “Ameliyatı yine biz yapıyoruz ancak bu cihazlar yaptığımız işleri milimetrik hesapla yapmamızı sağlıyor” dedi. Sistemin her hastaya uygun, ayrı ayrı ayarlamalarla ameliyat sırasında kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.
HASTAYA ÖZEL PROTEZ UYGULAMASI
Robotik teknolojinin protez uygulamalarında hassasiyeti artırdığını belirten Gültekin, yöntemin hata payını önleme açısından sağladığı katkıya dikkat çekti. Hastaya özel ayarlamaların önemini vurgulayan Gültekin, bu teknolojinin Kocaeli’de kullanılmasını kent açısından önemli bir imkân olarak değerlendirdi.
BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMEK ZORUNDA KALMIYORLAR
Kocaeli’de sunulan sağlık hizmetlerinin gelişmesine vurgu yapan Gültekin, robotik protez cerrahisine kent içinde ulaşılabilmesinin hastalar açısından önem taşıdığını söyledi. Gültekin, “Kocaeli’de bu imkanın sağlanmış olması kent için büyük bir şans. Kocaeli halkı sağlık hizmeti aramak için başka şehirlere gitmek zorunda kalmıyor” ifadelerini kullandı.
