Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atakent Cihan Hastanesi hasta şikayeti: Yeni baba olanlara isyan etti!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde faaliyet gösteren Atakent Cihan Hastanesi’nde bilgilendirme eksikliği nedeniyle para talep edilen baba, hastaneyi SGK’ya şikayet etti. Doktorla hiçbir alakası olmayan bu şikayet sonrasında çocuk doktoru yeni doğan bebeğin randevusunu iptal etti. Yaşananları internet üzerinden duyuran babaya cevap veren hastane gereksiz ücret talep ettiklerini itiraf etti.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde faaliyet

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde faaliyet gösteren Atakent Cihan Hastanesi’nde bilgilendirme eksikliği nedeniyle para talep edilen baba, hastaneyi SGK’ya şikayet etti. Doktorla hiçbir alakası olmayan bu şikayet sonrasında çocuk doktoru yeni doğan bebeğin randevusunu iptal etti. Yaşananları internet üzerinden duyuran babaya cevap veren hastane gereksiz ücret talep ettiklerini itiraf etti. Mağdur babanın şikayetinde şu ifadeler yer aldı: “İzmit Atakent Cihan Hastanesi’nde eşim doğum yaptıktan sonra ilk 28 gün bebek için hiçbir ücret alınmaması gerekiyorken benden fototerapi için önce 1500 lira istenildi, analık hakkından yararlanması gerekiyor. Demem üzerine ücreti 850 liraya düşürdüler. Ücreti ödeyip SGK ®’ya şikayet ettim, doktora kontrol amaçlı gittiğimizde ultrason çektirmemizi söylediler ve bunun için de 750 lira istenildi.

SORUYA BİLE CEVAP VERMEDİ

Yine itiraz etmem üzerine bu ücretin alınmasından vazgeçildi. Bu şikayetim üzerine çocuk doktorunun isteği denilerek randevumuz iptal edildi ve başka bir doktor bulmamız söylenildi. Bu durumu hastane müdürü l*** bey ve yardımcısıyla görüştüm kendileri bize hak verdiler. Ancak ben daha 2 haftalık bebeğimle mağdur edildim ve bir daha asla hastanelerine gitmeyeceğimi kendilerine bildirdim. Kaldı ki doktorumuza mesaj atıp bebeğimin sağlığıyla alakalı sorduğum soruya dahi sırf bu nedenle cevap vermediğini öğrendim. Demek ki bebeğin hastalığı dahi bunun gerisinde kalıyor. Hakkınızı aramazsanız fazla ücret alabilirler, aradığınızda da tedaviden kaçınıyor. Tabi bu durumu da Bakanlığa şikayet ettim. İlk 28 gün bebek için hiçbir ücret alınamaz bunu da herkes bilsin. Ben avukat olarak haklarımı bilsem de vatandaş maalesef bilmiyor ve her söylenene evet diyor. Tüm ailem bu hastaneye gittiği halde bir daha ne ailemi gönderirim ne de kimseye tavsiyede bulunurum.”

HASTANE İTİRAF ETTİ

Hastane cevabında ise şu ifadelere yer verildi: “Değerli hastamız, Bahsettiğiniz konu ile ilgili yenidoğan sarılık tedavisi için ücret alınmamakta olup, Sarılık tedavisini hastanede bebeği ile birlikte hasta odasında yaptırmak isteyen hasta yakınları için verilen hizmet (yemek, temizlik, elektrik, su v.b.) bedeli olarak ücret alınmaktadır. Özel hastaneler Odada bebeği ile birlikte kalmak isteyen anne ve refakatçisi için böyle bir imkan sunmaktadırlar. Bu imkandan faydalanmak isteyen hasta yakınlarımızdan da bu ücreti almamız gerekir. Zira bununla ilgili SGK bir ödeme yapmamaktadır. Biz bebeğin sarılık tedavisini yenidoğan yoğun bakımda ücretsiz olarak vermekteyiz. Normalde hasta yatış birimimiz bu bilgiyi vermektedir. Ancak mesai sonrası olduğunda Acildeki yeni arkadaşımız bu bilgiyi vermediği için yanlış anlaşılmıştır. Hastanemizde kaldığınız 2 gün boyunca Refakatçi dahil 3 ögün yemek, Temizlik hizmetleri Ekstra katta hemşire takibi (normalde yenidoğanda tedavi edilir) Tekstil yıkama, elektrik ve su giderleri hizmetlerinin verildiği yerde, Bu hizmetlerin ücretsiz olması mümkün değildir. Bu hizmetlere ait ödediğiniz ücretler ile ilgili SGK şikayetiniz sonrası (SGK bu hizmetler için ödeme yapmıyor) Doktor B. de doğal olarak tavır almış ve bu hasta ile bundan sonra ilgilenmek istemiyorum demiştir. Hastaların Doktorlarını seçme özgürlükleri olduğu gibi, Tıbbi deontoloji Nizamnamesi Madde 18 gereğince doktor şahsi veya mesleki sebepler ile hasta bakmayı reddedebilir. Hekimin hastayı sevk etme , reddetme diğer bir deyişle hastayı bırakma hakkı bulunmaktadır. Hastanemizdeki diğer doktor arkadaşlarımız tedaviniz konusunda destek olabilir Sağlıklı günler dileriz.