Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bitkisel Yollarla Zayıflama Yöntemleri

En hızlı ve sağlıklı

En hızlı ve sağlıklı zayıflama yöntemleri bitkisel yöntemlerle yapılan uygulamalardır. Bitkilerin dünyası onlarca şifayı içinde barındırır. Bizlere de sadece onları anlama, keşfetmek ve uygulamak kalır. Bakalım, bitkisel yollarla zayıflama yöntemleri nelermiş?

Elma Sirkesi:

Elma sirkesi metabolizmayı hızlandırdığından dolayı kilo vermeyi kolaylaştırır. 1 bardak suyun içine 1 kaşık bal ve elma sirkesi koyarsanız kilo vermenizi kolaylaştırır.

Biberiye:

Biberiye yağ emici özelliğiyle bağırsaklardaki yağ emilimini azaltıyor böylece kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Bitkisel yollarla zayıflama yöntemlerinin en önemli maddesidir biberiye yağı. Yağlı yiyeceklerin biberiye ile tüketirseniz sindirimi kolaylaştırır ve vücuttaki etkisini azaltır.

Karpuz:

Karpuz saf sıvı içerdiğinden ötürü kilo aldırmayan ve doyurucu bir özelliği vardır. Yaz aylarında bolca karpuz tüketerek vücudunuzdaki ödemi ve şişkinliği azaltabilir, kilo verebilirsiniz.

Lahana Suyu:

Lahana suyunun en büyük özelliği kişiyi tok tutması ve açlık hissini önlemesidir, böylece kişi daha az yemek yer ve sağlıklı beslenmiş olur. Lahana suyu hem diyet yapan kişilerin hem de kilosunu korumak isteyen kişiler başvurduğu bir zayıflama yöntemdir.

Lahana Çorbası:

Lahana suyunda olduğu gibi lahana çorbası da kişiyi tok tutar ve açlık hissini önler, aynı zamanda, lahana yağ emilimini azalttığı için kilo vermenizi kolaylaştırır. Lahana ve lahana çorbası bitkisel yollarla zayıflama yöntemlerinden Ana yemeğinizden önce lahana çorbası içerek ana yemekte daha az besin alabilir ve kendinizi aç hissetmezsiniz.

Mısır Püskülü:

Eskiden beri yaygın olarak kullanılan bu zayıflama yöntemi günlük olarak uygulanabilir. 4 bardak suyun içine 3 tutam mısır püskülünü maksimum 15 dakika boyunca kaynatın. Hazırlamış olduğunuz kürü günde 3 defa ayrı zamanlarda içebilirsiniz.

Greyfurt:

Greyfurt ülkemizde az tüketilen bir meyve olmasına rağmen son derecede faydalı bir meyvedir. 4 bardak suyun içinde 3 adet limonu ve 2 adet greyfurtu kabuklarını çıkarmadan ince dilimlere ayırarak maksimum 15 dakika süresince kaynatın. İçine 3 kaşık bal koymak hem daha tatlı hem de daha yararlı olacaktır. Kürün içine balı da koyduktan sonra artıdan 10 veya 15 dakika daha kaynatın. İçindeki malzemeler iyice kıvama geldikten sonra sabah ve akşam olmak üzere bir bardak içebilirsiniz.