Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Botoks Nedir, Ne Değildir?

Botoks Nedir? Botoks, zehir

Botoks Nedir?

Botoks, zehir değil, aksine Botulinum toxin kelimesinin kısaltılmışı olan,

Clostridium botulinum isimli bir bakterinin oluşturduğu protein yapılı bir enzimdir. Modern tıpta kırışıklıkların, aşırı terlemenin ve migrenin tedavisinde kullanılır. Erkeklere yapılan botoksa ise brotoks denmektedir.

Botoksun Zararları Nelerdir?

Botoksun zararları yanlış yapıldığında ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden kaçınılması gereken şey botoks değil botoksun yanlış uygulamalarıdır. Bu enzim oldukça zehirli olmasına rağmen botoks işleminde kullanılan dozlar çok az olduğu için bir zararı bulunmamaktadır. Ancak yine de hamile ve emziren kadınların (toksin süt yoluyla bebeğe geçebileceği için) yaptırması tavsiye edilmez. Nadir görülmekle birlikte botoks sonrası morarmalara, doku zedelenmesine ve his kaybına rastlanabilmektedir. Uygulama sonrasında bölge ovuşturulmamalıdır.

Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botoksun etkisi 4 ila 6 ay arası sürmektedir. Düzenli yaptırıldığında bu süre uzamakta 8-10 aya kadar çıkabilmektedir.

Botoksu Kimler Yaptırabilir?

18-65 yaş arasındakilere botoks uygulanabilir. 18 yaşında küçüklere ve 65 yaş üstü gruba ise botoks tavsiye edilmez. En sık botoks uygulaması yapılan bölgeler boyun, iki kaş arası, göz ve ağız çevresi ve alındır.

Botoksun etki şekli nedir?

Mimiklerimiz derimiz altındaki kasların kasılmasıyla oluşmaktadır. Botoks bu kaslardaki sinirlerdeki geçişi engelleyerek kasların kasılmasını azaltır. Bu şekilde deri gerginleşir.

Botoks uygulanırken minik iğneler kullanılır ve uygulama öncesi lokal anestezi kremleri kullanılabilir.