Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Coronalı vatandaşla ilgilenen yok!

Gölcük’te yaşayan O.O. isimli

Uğur ENÇ min 1Gölcük’te yaşayan O.O. isimli bir vatandaşa 18 Nisan’da corona virüsü teşhisi kondu. Eve gönderilen vatandaşa 5 günlük ilaç verildi ve ilaçları kullanması istendi. Bu sırada pek çok sıkıntıyla karşılaşan O.O. yaşadıklarını Bağımsız Kocaeli’ye anlattı. O.O.’nun şaşırtan açıklamaları şöyle; “Ayın 18’inde corona pozitif teşhisi kondu. Evde tedavi için ilaç verildi ve gönderildi. Eşim ve çocuklarım için test yapan olmadı. Temas ettiğim kimseleri soran olmadı. İhtiyaçlarımızı soran olmadı.

İLACI BİLE SORAMADILAR

Beni direkt eve gönderdiler. Tedirgin oldum. Eşimin, çocuklarımın durumunu merak ettiğim için onlara da test yapılmasını istedik. Sağı solu aradık, bakanlığa kadar aradık. Muhatap bulamadık. Telefonla ulaşabildiğimiz yetkililer bir şey yapılamayacağını söylediler bize. ‘Semptom varsa hastaneye gidin’ dediler. Eşim kendi gitti hastaneye. Tomografi çekildi ilk önce. [vurguluContent color=”Red” text=”Tomografiden sonra corona pozitif dediler.”] Ona da ilaç verdiler. O da eve geldi. Daha sonra testi sonra negatif çıktı. Tomografi de çıkınca verdikleri ilaca devam edelim mi etmeyelim mi onu bile öğrenemedik. Karşımıza çıkan yok, cevap veren yok.

Corona pozitif kaydı

0b43d6a3 fb9d 4d32 b472 6b07a753a98c

TEMAS ETTİKLERİ NE OLACAK?

Aile hekimimize de ulaşamıyoruz. İlaçlarım bugün bitiyor. İlaçlarım bittikten sonra ne yapacağım belli değil. Beni bugün aradılar. 14 gün karantina uygulamalısınız kendinize. Sonra her şey normal dediler. İyi ama benim virüsüm geçti mi? Yeniden test yapmayacaklar mı? Ya geçmediyse, ya pozitifsem? Madem corona virüsü ilaçla bu kadar kolay tedavi ediliyor, neden bu insanoğlu bu kadar uğraşıyor? Herkesin yaşadığı bir sıkıntı var. Bilinmezlik ve alakasızlık var. Endişe duyuyoruz. Şu an için eğer bir semptomum yok ama yarın ne olacağımı bilmiyorum. Temas ettiğim kimseler de virüs olabilir, bunu nasıl bilecekler bilmiyorum. Sağlık sistemimizde yaşanan bu sorunlar umarım bir an önce çözülür.”