Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dent İzmit’i Yakından Tanıyın

Alanında uzman kadrosu ile hizmet veren Dent İzmit'i yakından tanımaya ne dersiniz?

Alanında uzman kadrosu ile

Kocaeli’de İzmit ilçesinde diş hastanesi olarak hizmet veren Dent İzmit bugün Demokrat Kocaeli’nin konuğu oldu. Uzm. Dt. Kerem Çağlar Gümüş tarafından kurulan Dent İzmit İzmit’te son derece ulaşımı kolay bir noktada hizmet veriyor.

– Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Şimdi kendi hakkımda ne söylesem biraz abartılı ya da eksik kalabilir. Uzman Diş Hekimi Kerem Çağlar Gümüş’ü aslında hastalarına ve takipçilerine sormanız gerekir. Ama kısaca bahsetmek gerekirse ülkesinin refah düzeyini kendi branşında en üst seviyeye taşımaya çalışan, diş tedavilerinde tüm hastaları için olması gerekenden fazla empati yapan, gece ve gündüz olmak üzere Kocaeli’nde diş ağrısına son misyonuyla yola çıkan ve bu hizmeti en üst kalitede vermeye gayret gösteren bir insanım. Diş hekimliği fakültesini bitirdikten sonra implant, gömülü diş, kemik ekleme, diş eti cerrahileri ve gülüş tasarımı alanında uzmanlık yaptım. Avrupa’dan, Güney Amerika’ya dünyanın  birçok ülkesinde uzmanlığımla ilgili sözlü-yazılı sunumlar yaparak  eğitimlerde yer aldım. Mesleğimin yanı sıra beni tanıyan insanların birçoğu dürüst ve merhametli olduğumu söylerler.

– Peki Dentizmitin hikayesi?

+ Dent İzmit uzaktan ağız ve diş sağlığı polikliniği gibi görünse de Kocaeli’nde dünya standartlarında en özel gülüş tasarımlarının yapıldığı, ileri cerrahi işlemlerin uygulandığı Türkiye’nin en yetkin kliniklerinden biridir. Bir öteki taraftan da huzurun, samimiyetin, dostluğun ve güvenin merkezidir. Yürüyüş yolundaki eski muayenehanemiz konum olarak çok merkezi bir lokasyonda olmasına karşın fiziki şartlarımız hasta yoğunluğumuzu tam olarak karşılayamamaktaydı. Bunun üzerine Dent İzmit Diş Polikliniği’mizi Kocaeli’nin ulaşım açısından en merkezi lokasyonuna taşıdık. Çünkü İstanbul, Sakarya ve çevre illerden gelen hastalarımızın da bu noktada taleplerine cevap vermek zorundaydık.

– Tedaviye gelen hastalarınız arasında Dentofobia (dişçi fobisi) korkusu olanlar için herhangi bir önleminiz var mı?

Diş hekimi fobisi bende de başta olmak üzere birçok insanda var. Bunun için uzun tanışma seanslarımızla , acele etmeden ve empati yaparak hastamızın korkularını aşmasına yardımcı oluyoruz. Hastalarımız kendi evindeymiş gibi rahat hissederek tedavilerini kolay bir şekilde tamamlıyorlar.

– Günlük diş bakımımız nasıl olmalı? Daha beyaz ve sağlıklı dişler için nelere dikkat etmeliyiz?

Günlük diş bakımı kişiye göre değişmekte olup bu nedenle muayene sonrası diş hekimi tarafından hastaya ilgili hijyen eğitimi aktarılmalıdır. Diş beyazlatma  işlemi sanılanın aksine zararlı bir tedavi olmayıp sosyal hayatta kişinin özgüvenini arttıran ve iyi hissetmesini sağlayan bir tedavidir. Herkese tavsiye ediyoruz.

– Klinikte uyguladığınız hizmetler nelerdir?

+ Diş çekimi gömülü diş operasyonları kist operasyonları, çene eklem sorunları tedavisi, dişeti tedavileri , kök kanal tedavileri , iltihaplı diş tedavileri, çapraşıklıkların tedavisi , çocuk diş hekimliği uygulamaları , implant tedavisi kompozit dolgular, lazer uygulamaları , gülüş tasarımı , estetik restorasyonlar ve diş beyazlatma dahil olmak üzere ağız ve diş sağlığı alanında tüm tedaviler uygulanmaktadır.  Merkezimizde sterilizasyon ve dezenfeksiyon en üst düzeyde tutulmakta ve tüm personelimiz konu ile ilgili düzenli kontrollere ve eğitimlere tabi tutulmaktadır.

– Uyguladığınız hizmetler arasında dikkatimizi çeken ‘Gülüş Estetiği’ tedavisi hakkında bize biraz bilgi verebilir misiniz?

+ Gülüş estetiği tamamen kişiye özel estetik bir uygulamadır. Gülüş estetiği içerisinde zirkonuyum diş , diş beyazlatma , lamina diş , pembe estetik ( dişeti estetiği ) gibi birçok uygulama dahil olmaktadır. Bazen bu uygulamalar öncesi ortodonti tedavisi de gerekli olabilir bu nedenle zaman ve ücret bakımından değişiklik gösterebilmektedir.

– Neden Gülüş Estetiği tercih ediliyor? Daha çok kimler yaptırıyor?

+ Gülüş tasarımı insanların dünyaya ve insanlara karşı bakış açısını değiştiren mucizevi bir uygulamadır. Gülüş estetiği uygulamaları yediden yetmişe birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Gülüş estetiği uygulamalarımızda hastanın yüz hatları , dudak simetrisi , yüzün altın oranları , yaş ve cinsiyet gibi birçok faktör göz önünde bulunmaktadır.

– İnsanların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan dişeti problemleri nelerdir?

Diş eti hastalıkları çoğu hastanın kendiliğinden farkına varamadığı sinsice çene kemiğini eritip dişlerin sallanmasına sebebiyet vererek diş eti çekilmesine neden olan uzun dönemde diş kaybı ile sonuçlanan bir rahatsızlıktır. Ağız kokusu , diş eti kanaması , dişlerde yer değiştirme , sallanma  ve diş etlerinde renk değişimi başlıca belirtileridir. Diş etlerinde genellikle  diş ağrısı gibi bir ağrı olmadığından hastalar diş eti problemlerinin çok geç farkına varırlar. 6 ayda bir kesinlikle bir periodontoloji uzmanına muayene olması gerekir.

– Bizlere implant tedavisinden bahseder misiniz?

+ Diş implantı eksik olan dişlerin yerine ağızda fonksiyon ve estetiği sağlamak amacıyla çene kemiğine lokal anestezi altında yerleştirilen titanyumdan üretilen yapay diş köküdür. İmplant uygulamaları sanılanın aksine kesinlikle ağrılı bir işlem olmayıp implant uygulaması sonrasında hasta konforlu bir şekilde hayatına devam edebilmektedir. Toplumumuzda implant tedavisine karşı ön yargı bulunmaktadır. Bunun nedeni kulaktan dolma asılsız bilgiler ve tecrübesiz hekimlerin hastalara yaşattığı kötü tecrübelerdir. İmplant uygulamaları tecrübeli uzman hekimler tarafından yapıldığında komplikasyon oranı çok düşük rahat konforlu ve keyifli bir uygulamadır.

– Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

+ Dünyayı güzelleştirmek isterseniz gülümsemeye başlayın. Biz Dent İzmit ailesi olarak gülümsemekten ve gülümsetmekten keyif alıyoruz. Altı ayda bir hastalarımızı düzenli kontrolleri için kliniğimize davet ediyoruz. İhtiyaç duydukları her an www.dentizmit.com adresinden iletişime geçebilirler.