Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devlet hastanesinde milyonluk yolsuzluk!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer

Uğur ENÇ minKocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan Fatih Devlet Hastanesi’nde şaşkınlık yaratan bir yolsuzluk ortaya çıktı. 2019 yılının ağustos ayında fark edilen yolsuzluğa Gastroentoloji birim sorumlusu olan genel cerrah O.E.’nin adı karıştı. İddialara göre O.E. devlet hastanesine ait olan ameliyat sarf malzemelerini özel kamu kuruluşlarına satıyordu. Kimi malzemelerin [vurguluContent color=”Red” text=”piyasa bedelinin 1 milyon lirayı bulduğu”] öğrenildi.

MEMURLUKTAN İSTİFA ETTİ

O.E.’nin büyük yolsuzluğunu hastane görevli personeller fark etti. Sağlık Bakanlığı tarafından bir müfettiş görevlendirildi ve inceleme başlatıldı. O.E. açığa alındı. Bu sırada yurtdışına kaçacağı iddia edilen O.E. [vurguluContent color=”Blue” text=”memurluktan istifa etti.”] Neredeyse bir yıldır tamamlanamayan soruşturma sırasında O.E.’nin hafta sonları ve mesai saatleri dışında Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne gittiği öğrenildi.

BİLGİSAYARDA NE YAPIYORDU?

Gastroentoloji biriminde sorumlu bir hemşire ile bilgisayar başına oturan ve çeşitli işlemler yapan O.E.’yle ilgili soru soranlara “Doktor bey tez çalışması yapıyor. İdarenin konuyla ilgili bilgisi var” cevabı verildi. O.E. memurluktan istifa ettiği halde Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde ne iş yapıyordu, hastanenin ve dolayısıyla kamunun toplam zararı ne kadar, soruşturma ne zaman tamamlanacak merak konusu?

 

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. Akpye yakınlığı geçtim,bizzat partizanlığı ile bilinen il sağlık müdürünün idaresindeki bu ildeki rezilliklerin ardı arkası kesilmemiş olup,bu il müdürü Şenol Ergüney’in de bu aciz yönetimine müsade edenleri utanmaya,Kocaeli Halkından ve Türk Milletinden özür dilemeye davet ediyorum!

  2. Yıl 2016 yada 2015,kış ayı,karlı birgün,112 KKM de nöbetçiyiz,yoğun bir akşam,Gebze bölgesinden çoklu travmalı bir bayan hasta,hastanın operasyona acil alınması lazım,telefonda ki cerrah bu hastayı ameliyat edemem,alın üniversiteye ya da başka hastaneye götürün diyor,doktor bey bu hasta acil ameliyata alınmalı gidemez başka bir yere hayati riski var diyorum yok neymiş yeni ameliyattan çıkmış,yok gidermiş,neyse karşılıklı bağırışmalardan sonra söylene söylene aldı yaptı ameliyatı,hastanın hayatını riske attırmamış olduk.Cerrahın sabah ilk işi il sağlık müdürlüğüne gidip 112 KKMnin nöbetçi üç hekimini şikayet etmek oluyor,sağolsun dönemin il sağlık müdürü Mürsel efendimi yardımcısı Dr Pınar mı hemen ilgileniyorlar,cerrahı dinledikten sonra açıyorlar ses kayıtlarını,detaylara baktıkça bir de ne görsünler,bizim cerrah efendi birgün önce yine nöbetçi,hayret ediyorlar,nasıl olur,birgün kendi hastanesinde,ertesi gün akrabasının nöbetçi olduğu diğer devlet hastanesinde nöbet tutan PEK ÇALIŞKAN gibi duran AHLAK YOKSUNU bu adam meğer usülsüz nöbet tutmaktan yani akrabasının da nöbetini tutmaktan yoruluyormuş,O GENÇ BAYAN TRAVMALI HASTALI MEĞER ondan sevk edecek taaa hasta Gebzelerden Kocaeli Üriversitesine gelecek!Neyse bu olayın üzerini o dönemin ahlak yoksunu yöneticileri kapatıyor!Aradan yıllar geçmesine rağmen bu nöbet konusundaki usülsüzlükleri devam ediyor,dönemin Kamu Hastaneler Birliği başkanı bilin bakalım kim,evet doğru tahmin pek fettullah sever Şenol Ergüney,şimdi bu ilde bir tane dediklerime değer veren cesur bir savcı varsa kulak versin,bu sıkıntılı cerrah yakın dönemde bazı özel hastanelerde çalışıyor memuriyetteki istifasından sonra,çalıştığı özel hastaneler ise iktidar partisine yakınlığı ile biliniyor,sorum şu partizan il sağlık müdürü bu soruşturma korusunda sizce yanlı davranıyormudur davranmıyor mudur?Buradan Akp Kocaeli Milletvekillerini uyarıyorum Şenol Ergüney’in bu ile verdiği zararları duymaktan bıkmış bir hekim olarak bu şahsı bir dakika daha il sağlık müdürlüğü yapmasına müsama gösterilmesi hem halkımıza hem sizlerin çok değer verdiğini söylediği Cumhurbaşkanlığı sistemine tezat oluşturmaktadır benim düşünceme göre!Cerrah olan kişiye de şunu söylemek isterim ben seni o hastaya yaklaşımından beri hiç unutmadım,hep takip ettim,cerrah olmuşsun ama insanlıktan bir habersin,seni bir hekim olarak kınıyor,ne olursa olsun bir meslektaşımız olarak içinde bulunduğun hale acıyorum MEMURİYETTEN AKP İKTİDARININ DESTEKLEDİĞU fettullah sever il sağlık müdürünün yalanlarıyla memuriyetten atılmış biri olsamda,il valisi riyakarlık yapmış olsada ALNI AÇIK biri olarak senin gibi HEKİME LANET OLSUN demek istiyorum!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Darıca’da hastaneye giden büyük sorunlar
Sıradaki Haber Kocaeli’deki hastanede test skandalı: Hamilesin dedi ama…