Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulu’nun 2024 yılının ilk mezunları olan 9 kişiye diplomaları verildi

Derince Eğitim ve Araştırma
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulu’nun 2024 yılının ilk mezunları olan 9 kişiye diplomaları verildi. Diyabet ülkemizde ve dünyada görülme sıklığı giderek artan riskli bir hastalıktır. Diyabetli bireylerin yaşam kalitelerinin arttırılması erken tanı, tedavi ve eğitiminden oluşan faktörlerle mümkün olmaktadır.
Hipoglisemi nedir ? Hiperglisemi nedir ? Kimlerde diyabet riski var ? Diyabetin nedenleri nelerdir ? Tedavi yöntemleri nelerdir ? Sağlıklı beslenme nasıl olmalıdır ? gibi soruların cevaplandığı eğitim; Dahiliye Uzm.Dr. Hatice Cansu ER, Psikolog Nurgül ZENGİN, Fizyoterapist Tekin DERVİŞOĞLU, Diyetisyen Yasemin Özdeş YILMAZ, Diyabet Hemşireleri Derya AkYILDIZ ve Derya ACAR tarafından verilen eğitimin ardından Mezuniyet Sertifika Törenine, Hastanemiz Başhekim Yrd. Uzm.Dr. Aykut ÖZTÜRK, İdari ve Mali İşler Müdürü Hasan YAŞAR, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serap AYHAN Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Müşerref BAHAR’ın katıldığı kapanış toplantısında katılımcılara sertifikaları takdim edildi.
Kursa katılan kursiyerler, kendilerine böylesine güzel ve yararlı bir eğitim imkanı sunan eğitimcilere ve Hastane Yönetimine teşekkür ettiler.