Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğrelti Otunun Faydaları Nelerdir?

EĞRELTİ OTU Son günlerde

EĞRELTİ OTU

Son günlerde giderek önem kazanan alternatif tıp ile birlikte doğada bulunan mucizevi besinler tıp dünyasına da dahil edilmekte. Doğal bir takviye olan eğrelti otu da doktorlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilen besinler arasında. Bağırsaklar, sinir sistemi ve göz sağlığı üzerinde sayısız olumlu etkisi bulunan eğrelti otu içerdiği vitaminler sayesinde bağışıklık yükseltici bir etkiye sahip. Tüketiminde aşırıya kaçıldığında istenmeyen etkilere de yol açabilen bu ot, düzenli ve kontrollü tüketildiğinde ise vücut üzerinde gözle görülür olumlu değişimler yaratıyor.

Yalnızca ülkemizde değil dünyanın çeşitli bölgelerinde de kolayca yetişebilen bu ot türü ılıman iklimleri çok seviyor. Her geçen gün adından daha sık söz ettiren bu bitkiyi gelin birlikte inceleyelim;

Eğrelti Otunun Vücut Üzerinde Olumlu Etkileri Nelerdir?

  • İçerisinde barındırdığı zengin A ve C vitaminine ek olarak kalsiyum, demir ve potasyum deposu ile birlikte sizi birçok hastalıktan koruyabilen eğrelti otunun faydalarını da şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Sindirim sistemini düzenleyerek hazımsızlık sorununu ortadan kaldırır.
  • C vitamini ile birlikte bağışıklığı güçlendirerek hastalıklardan korur.
  • Antioksidan özelliği sayesinde vücutta yer alan zehirli toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Kemik ve diş sağlığı için gerekli olan kalsiyum desteğini sağlar.
  • Akla gelebilecek tüm kalp hastalıklarına iyi gelir ve riskleri azaltır.
  • Böcek ısırıkları ya da arı sokmaları için kullanılır, yara iyileştirici özelliği bulunmaktadır.

Eğrelti otunun sahip olduğu tüm bu faydalardan yararlanmak için 10 dakika suda bekleterek salatalarınıza dahil edebilirsiniz. Özellikle Ege Bölgesi’nde oldukça meşhur olan zeytinyağlı sebze yemeklerine de katabileceğiniz bu otun çayını da demleyerek içebilirsiniz. Özellikle çay olarak tüketildiğinde akciğerlere faydalı olan eğrelti otu aynı zamanda suyu ile birlikte gargara yapıldığında da balgam sökücü bir özelliğe sahiptir.

Eğrelti Otunun Yan Etkileri Nelerdir?

Birçok faydası bulunan bu ot, fazla tüketilmesi halinde farklı yan etkilere de yol açabilmektedir. Örneğin içerdiği vitaminler ile vücutta fazla miktarda A vitamini birikmesine sebep olabilen bu ot zehirlenmelere de sebep olabilmekte. Anne adayları, emzirmeye devam eden anneler ve kronik hastaların da doktor kontrolünde tüketmesi önerilen bu mucizevi otun zararlarını da göz önünde bulundurmak oldukça önemlidir.