Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Evde Alkol Bazlı Antiseptik Jel Yapımı

Kişisel temizliğin öneminin tavan

Kişisel temizliğin öneminin tavan yaptığı şu süreçte evde alkol bazlı antiseptik jel yapımı tekniğini öğrenmek, ellerinizi mikroplardan arındırmak ve sürekli temiz kalmalarını sağlamak için önemlidir. Antiseptik jel bu dönemde gittikçe artan bir ilgi görmeye başladı ve fiyatı da oldukça yükseldi. Bazı yerlerde bu jeli bulabilmek bile mesele olmaya başladı. O nedenle herkes kendi evinde, alkol oranı yüksek bir temizlik jeli yapabilir. Bu makalemizde evde alkol bazlı antiseptik jel yapımı tekniğini göstermek istiyoruz.

Evde Alkol Bazlı Antiseptik Jel

Evde bu işlemi yapabilmek için bazı malzemelere ihtiyacınız olacak. Bu işi halletmek için kimyacı olmanıza gerek yok. İşin püf noktası 2 malzemeye dayanıyor değerli okurlar. Eczane ya da marketlerden temin edebileceğiniz ispirto ya da izopropil alkol, ve aloe vera jeli almanız yeterli.

Evde Alkol Bazlı Antiseptik Jel Nasıl Yapılır?

Bu iki malzemeyi hazır ettiğinizde düzgün oranda bir karışımla mükemmel, alkol oranı yüksek bir temizlik ürünü elde etmiş olacaksınız. Eczaneden alacağınız izo-propil alkolün saflığının yüzde 99 olmasına özen gösterin ki, karışım, bütün mikropları yok edebilsin. Hem kokusuz olsun hem de cildinize zarar vermesin. Ayrıca alove vera jelini de satın alırken mümkün mertebede katkı maddesi içermemesine dikkat edin. Eğer bunlara dikkat ettiyseniz şimdi sihirli iksirimizi hazırlayalım:

Bir su bardağının yüzde 66’sını izopropil alkol ile doldurun. Diğer eşit boydaki su bardağının yüzde 33’ünü aloe vera jeli ile doldurun. Şimdi bu iki saf ürünü güzelce karıştırın. İster kaşık kullan ister ıspatula kullanın ama ne olursa olsun iyice homojen hale gelene kadar karıştırın. Karışım hazırsa şimdi bu karışımı plastik değil, cam bir şişeye koyacaksınız. Sonra da alkol oranı epey yüksek olan bu kokusuz ve güvenilir, antiseptik ev yapımı temizlik ürününü gönül rahatlığı ile kullanacaksınız. Ev yapımı antiseptiğin diğerlerinden farkı nedir? Sizin hazırladığınız güvenli ve her zaman bulabileceğiniz, ucuz ve etkili bir temizlik ürünü olacağı için, hazır ürünlerden daha üstün bir temizlik ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Karışım oranlarına dikkat ederek jeliniz hazırlarsanız koronavirüs dönemini atlatıncaya kadar ellerinizi mikroplardan arındırmış olacaksınız.

Mikropları Öldürmek İçin Temizlik Ürününde Alkol Oranı Yüzde Kaç Olmalıdır?

Mikropları öldürmek için bir temizlik jeli alkol oranı en az yüzde 60 olmalıdır. Daha azı ise mikropları öldürmeyebilir. Alkol, yapısı itibari ile bakterilerin ve bazı virüslerin, ( zarflı mikro organizmalar) çeperlerindeki yağın yapısını bozar. Çeper yani zar bozulunca mikroplar da işlevini yerine getiremezler. Alkol bazlı ürünlere vurgu yapılmasının en büyük nedeni budur değerli okurlar…