Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genital Estetik Nedir? Merak Edilenler

Yaşlanma ve doğumlara bağlı olarak, gelişen Genital bölge bozuklukları birçok sorunu beraberinde getiren son derece önemli sağlık problemleri arasında gösterilebilir. Genital Estetik ile ilgili merak edilen soruların cevapları haberimizde.

Yaşlanma ve doğumlara bağlı

Yaşlanma ve doğumlara bağlı olarak, gelişen Genital bölge bozuklukları birçok sorunu beraberinde getiren son derece önemli sağlık problemleri arasında gösterilebilir. Bu hususta özellikle evli bireylerde cinsel hayatta isteksizlik gibi sorunlar yaygın olarak görülebilir. Bu konuda yapılan bazı çalışmalar da söz konusu problemlerin evliliği bitiren veya bitmesini tetikleyen çeşitli sorunlara yol açtığını göstermektedir. Tüm bu bilgiler doğrultusunda Genital estetik isteğe bağlı olarak herkes tarafından yaptırılabilir.

Genital Estetik Hangi Durumlarda Yaptırılmalıdır?

Genital estetiğin tercih edilmesi tamamen kişinin kendi inisiyatifindedir. Ancak genel itibariyle genital estetiği tercih eden bireylerin yaşadığı sorunlar şu şekildedir;

  • Vajina Genişliği
  • Vajina Sarkması

Yukarıda belirtilen hususlardan vajina genişliği yaşayan bireyler, vajina daraltma ameliyatı yaptırarak söz konusu şikayetlerinden kurtulmaktadır.

 

Vajina Daraltma Ameliyatı

Vajina daraltma Ankara ameliyatı kadınların en çok ihtiyaç duydukları cerrahi operasyonlar arasında ilk sıradadır. Özellikle doğum yapan kadınlarda sıklıkla görülen vajina genişleme durumu, çiftlerin cinsel hayatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Aynı zamanda vajina genişlemesi Yaş’a, kötü beslenmeye ve doku yetersizliği gibi sebeplerden de meydana gelmektedir.

Bu hususta söz konusu problemlerin giderilebilmesi için cerrahlar tarafından yaklaşık 30 dakika süren ve genel anestezi gerektirmeyen ameliyatlar gerçekleştirilmektedir. Vajina daraltma ameliyatları her ne kadar cerrahi operasyonlar gerektirse de ameliyat sonrasında yaşanılan ağrılar oldukça azdır ve basit ağrı kesicilerle önüne geçilmesi mümkündür.

Aynı zamanda vajina daraltma ameliyatı geçiren kadınlar ertesi gün günlük rutinlerine dönebilmektedir. Son olarak ameliyatlarda cerrahlar tarafından atılan dikişlerin içe doğru atılması, herhangi bir estetik sorununun yaşanmamasına neden olmaktadır, aynı zamanda dışarıdan bakıldığında kişinin vajina daraltma ameliyatı geçirdiğini anlamak da imkansızdır.

Vajina Sarkması Ameliyatı

Normal şartlarda vajinanın yapısı gereği, vajinada bulunan iç dudakların dış dudaklara göre küçük olması gerekmektedir ve dışarıdan bakıldığında iç dudakların gözükmemesi gerekmektedir. Vajina sarkması görülen kadınlarda söz konusu durumun tam tersi olarak, vajina iç dudakları dış tarafa dönmüştür ve uzunlamasına sarkmaktadır.

Vajina sarkması ameliyatları söz konusu durumun giderilmesi adına cerrahlar tarafından gerçekleştirilen ameliyatlarla giderilmektedir. Bu konuda ameliyatlar yaklaşık olarak 40-45 dakika sürmektedir ve genel anesteziye ihtiyaç duymadan lokal anestezi ile gerçekleşmektedir.

Ameliyat sonrasında yaşanılan ağrılar ise oldukça basit ağrılardır ve ağrı kesiciler ile durumun önüne geçilebilmektedir. Tüm bu bilgiler vajina sarkması yaşayan kadınların korkmadan ve herhangi bir endişe duymadan vajina sarkması ameliyatı olabilecekleri anlamına gelmektedir.

Genital Bölge Ameliyatları Riskli midir?

Günümüzde tüm ameliyatların belirli ölçüde riskleri mevcuttur, bu hususta risklerin derecesi önemlidir. Genital bölge ameliyatlarında ise söz konusu riskler minimum ölçüdedir ve hayati risk söz konusu değildir. Aynı zamanda ameliyatların önemli ağrılarının bulunmaması ve ameliyat sonrasından 24 saat sonra kişinin günlük rutinine dönebiliyor olması, Genital bölge ameliyatlarından korkulmaması gerektiğini göstermektedir.