Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gurme Sucuk’tan domuz eti açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı listede ürünlerinde “domuz eti” olduğu iddia edilen üretimini Kocaeli’deki fabrikasında yapan Gurme Sucuk, yazılı bir ilan yayımlayarak mağdur olduklarını ileri sürdü

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen laboratuvar çalışmalarının sonuçları kamuoyu ile paylaşılmış, taklit ve tağşiş ürünlerin bulunduğu listede en çok merak edilen kategori et ürünleri oldu. Türkiye’de birçok markette satışı yapılan Gurme Sucuk ve diğer Gurme Gıda ürünlerinde domuz eti bulunduğu tespit edildiği iddia edilmişti. Gurme Sucuk bugün ulusal gazetelere ilan verdi ve mağduriyet yaşadıklarını anlattı.

“22 YILDIR KARŞILAŞMADIK”

Gurme Sucuk’tan yapılan açıklamada, “Son günlerde gündemde olan önemli bir konuyu detaylarıyla kamuoyu ve iş ortaklarımızla paylaşmak isteriz. Gurme Gıda, 1998’den beri kendi sektöründe birçok yeniliğe imza atmış, ödüller almış, helal gıda sertifikasına sahip, Türk Gıda Kodeksi ve gıda güvenliği standartlarına uygun üretim yapan, 350 çalışanıyla, Türkiye’nin en büyük et üreticileri arasında yer almaktadır. Kurulduğumuz günden bu yana geçen 22 yıl içinde geçtiğimiz sayısız denetimin hiçbirinde karşılaşmadığımız bir olayla geçen yıl karşılaştık.

“PERSONEL KAYNAKLI DNA”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2018 yılında üretilen binlerce parti üründen sadece 3 parti ürünümüzde domuz eti tespitiyle 12.10.2019 ve 13.01.2020 tarihli, taklit ve tağşiş listesinde, kurulduğumuz günden beri ilk kez yer aldık. Firmamızın bu listede adının geçmesi yapılan analiz yönteminden (Real time PCR) kaynaklı bir durumdur. Şunu belirtmek isteriz ki; üretimimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Yaptığımız detaylı analiz ve risk değerlendirme çalışması sonucunda, sorunun kaynağının sadece tek bir hatta çalışan personel kaynaklı DNA bulaşısı (kontaminasyon) olduğu tespit edilmiş, ürünler sahadan toplanarak imha edilmiş, analiz ve raporlar bakanlığımıza sunulmuştur.

“DİNİ HASSASİYETLERİ DE GÖZETEREK…”

Onlarca üretim hattından sadece tek bir hatta, tek bir personelden kaynaklı bu durumun analiz ve raporlarla tespiti üzerine söz konusu personelin iş akdi feshedilmiş, personelin firmadan ayrılması sonrası hiçbir ürünümüzde kontaminasyona rastlanmamıştır. Durumun bakanlık tarafından biliniyor olması ve DNA seviyesinde bir bulaşma olmasına rağmen listede yer almamız üzerine hukuki sürece başvurulmuştur. Yıllardır bize güvenen ve memnun olan iş ortaklarımızın talebi doğrultusunda yeni ‘Bifet’ markamızla beraber, bakanlığımızın belirlediği tüm mevzuatlara uygun biçimde, toplum sağlığını ve dini hassasiyetleri de gözeterek üretimimize devam ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”