Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hacamat Noktaları Nelerdir?

Bu haberin fotoğrafı yok

Hacamat noktaları ve anlamları son zamanlarda SGK kapsamına alınmasının da ardından gündemde olan ve merak uyandıran bir çeşit geleneksel tıp yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Peygamber Efendimiz dönemlerinden bu zamanlara dek sağlık problemleri için kullanılan en meşhur alternatif tıp yöntemlerinden birisidir. Bu nedenle vücudunun belli bölgelerinde ağrı yaşayan kişiler hacamat yöntemine başvurur ama hacamat noktaları hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin uygulayacağı yöntem pek işe yaramayacaktır. Bu nedenle Nice Şey blogumuzda bu konu ile ilgili araştırmalarımızı paylaştık.

Hacamat Nasıl Yapılır?

Ağrı veya sızının olduğu bölgeye veya o bölgeye yakın yerlere yapılması gerekir. Genelde ilk seferde sırt bölgesindeki belli yerlere yapılır.

Hacamat, bardak veya şişe gibi emme gücü olan aparatlar yardımıyla yapılır. Öncelikle yapılacak bölgedeki deriye bir neşter ile küçük kesiler atılır. Kesilerin olduğu bölge ağzı geniş olan bardak veya şişe ile kapatılacaktır. Emme işleminin daha kolay olabilmesi için basınç gücünü artırmaya yönelik yakılan bir pamuk ile bardak ısıtılabilir. Bu şekilde bekletilerek işlem devam etmektedir. Daha detaylı bilgi almak , hacamat nasıl yapılır öğrenmek, bacakta hacamat noktaları ve kafada hacamat noktaları için  Nice Şey blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.