Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ispanak bir süre menüde yok!

Ispanak krizi sonrasında İstanbul ve çevre illerde bazı lokantalar menülerinden ıspanak yemeğini çıkardı. Kocaeli’de hizmet veren Beyaz Mutfak, birkaç gün boyunca ıspanak içeren yemekleri servis etmeyeceğini duyurdu.

Ispanak krizi sonrasında İstanbul

İstanbul’da başlayan ve Marmara Bölgesi’nde çeşitli kentlerde kendini gösteren ıspanak vakaları sonrasında bazı lokantalar ıspanak yemeğini menülerinden çıkardı. Kocaeli’de yer alan Beyaz Mutfak birkaç gün süreyle ıspanak yemeği satışını durdurdu. Lokanta aşçısı Saim Kaymak, “Vatandaş gibi biz de tedirgin olduk. Biz ürünlerimizi tek tek kendimiz seçiyoruz. Bütün ürünlerimiz birinci sınıf ancak ne olur ne olmaz diye tedbirimizi aldık. Birkaç gün süreyle menümüzden ıspanak içerikli yemekleri çıkardık. Tereddütler ortadan kalktıktan sonra yeniden ıspanak yemeklerini servis etmeye başlayacağız” dedi.

SAİM KAYMAK

Saim Kaymak 3

USTASINDAN ISPANAK TARİFİ
Kocaelili usta Fatih Cem Tabak ıspanak yemeğinin tarifini anlattı. Tabak’ın tarifi şöyle: “Kış aylarında haftada ya da iki haftada bir mutfaklarda ıspanak pişer. En güzel ıspanak geleneksel olarak annelerimizin yaptığı ıspanak yemeğidir. 4 kişilik bir aile için 1 kilogram ıspanak yeterli olur. Ispanağı pazardan eve getirdikten sonra iyice yıkamamız gerekiyor. Her ne kadar dikkat edilse de ıspanakların arasında toprak kalmış olur. O toprakları su ile iyice temizledikten sonra bir yandan küçük doğradığımız 1 adet soğanı sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulmuş soğanların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz. Salçayı birkaç tur kavurduktan sonra üzerine eşit parçalar halinde 3’e 4’e böldüğümüz ıspanakları ekliyoruz. Ispanaklar yumuşayıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekliyoruz. 1 su bardağı kaynar su ilave ederek pirinçler yumuşayıncaya kadar için kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiyoruz. Ispanağımızı küçük ve orta boy seçersek daha lezzetli olacaktır. Ortalama pişirme süremiz 25 dakikadır. Afiyet olsun.”

FATİH CEM TABAK

WhatsApp Image 2019 11 05 at 13.31.35

66 KİŞİ HASTANELİK OLDU
Marmara Bölgesi’nde İstanbul ve Tekirdağ’da şimdiye kadar 66 kişi hastanelere ‘ıspanak tükettikten sonra zehirlenme’ şikayeti ile başvurdu. İstanbul İl Tarım Müdürlüğü “Zehirlenmeler ıspanağa benzer yabancı otlardan kaynaklandı.” açıklamasında bulundu.

WhatsApp Image 2019 11 05 at 13.26.411