Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Koronavirüs yoğun bakım yatağı!

Darıca Eğitim ve Araştırma

Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, son zamanlarda sokaklarda tedbirleri gevşetenlere önemli uyarılarda bulundu. Güneş, bu uyarısını görsellerle de destekledi ve bir Koronavirüs yoğun bakım hastasının yatağını ve tedavi cihazlarını paylaştı.

TERCİH SİZİN

Güneş, “Hale koronavirus konusunda ciddiyeti kavramayanlar… Kuralları hiçe sayanlar insanların sağlığını tehlikeye atanlar…. Sizleri bekleyen boş yoğun yatağımızı ve entubasyon için hazırladığımız alet ve entubasyon tüplerimizle bekliyoruz! Karar sizin. Tercih sizin. Ya kurallara uymak… Veya aşağıdaki görsellerle karşılaşmak.. Ve günlerce bu yatağa mahkum olmak.” ifadelerine yer verdi.

Yoğun Bakım Ünitesi Nedir?

Tıbbi tedavi ve hasta bakımı açısından diğer hastane hizmetlerinden ayrıcalık taşıyan, yerleşim biçimi özel olarak tasarlanmış, yüksek teknolojili tıbbi cihazlar ve özel eğitimli tıbbi personelle donatılmış bir bölümdür. Hastanın kalp atım, kan basıncı, oksijen saturasyonu, solunum sayısı, vücut ısısı gibi yaşamsal bulgular sürekli gösteren monitörler, gerekli durumlarda yapay solunum desteği vermek için ventilatörler, sıvı ve ilaç vermek için perfüzörler tıbbi cihazların en önemlileridir.

Kritik hastalar kimlerdir?

Hastalık veya travma sonucu yaşam fonksiyonları ileri derecede bozulmuş olan veya her an bozulma riski taşıyanlar kritik hasta olarak tanımlanır.

*Ciddi solunum yetmezlikleri

*Kalp krizi, ritm bozuklukları

*Beyin kanamaları

*Zehirlenmeler

*Ağır travmalar

*Büyük ameliyatlar sonrası derlenme döneminde yakın gözlem gerektiren durumlarda hastalar yoğun bakımda takip edilir.

koronavirüs yoğun bakım yatağı

mustafa güneş 1
Doç. Dr. Mustafa Güneş