Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit İmplant Diş Tedavisi ve Fiyatları

İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen

İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin telafi edilmesi için uygulanan, cerrahi girişimleri de barındıran karma bir prosedürdür. Cerrahi işlemler de uygulandığından implant tedavisi, yaptırmayan kişiler için gizemini koruyan bir işlemdir. İzmit implant tedavisi uygulanmadan önce, hastalarının aklında soru işareti kalmayacak bir muayene seansı gerçekleştirmektedir.  

Ülkemizde genel kullanımda olan implant markaları yurtdışı merkezli olduğundan dolayı implant diş fiyatları döviz cinsinden hesaplanabilmekte ve implant fiyatlarında dönemsel dalgalanmalara neden olmaktadır. Bu durum dönem dönem implant tedavisinin tercih edilebilirliğini etkilese de implant tedavisi günümüzde çok fazla tercih edilen tedavilerin başında gelmektedir. 

İmplant Diş Kimlere Uygulanabilir? 

İmplant tedavisi, genel kanının aksine ağrısız bir uygulama olduğundan, tercih eden hemen herkese uygulanabilmektedir. Yüz ve çene kemikleri gelişimini tamamlamış ve 18 yaşını doldurmuş herkes implant tedavisi yaptırabilir şeklinde kabul edilmektedir. 

İmplant tedavisi uygulanacak kişilerde bu 2 esas dikkate alınmaktadır. Bunlardan ilki muayene sırasında çekilecek olan çene röntgeni iken diğeri genel sağlık durumudur. İmplant tedavisi zararsız bir işlem olsa da lokal anestezi altında gerçekleştirildiğinden diyabet, hipertansiyon gibi kronik rahatsızlığı olan kişilerin genel sağlık durumlarını takip eden hekimden onay almaları gerekmektedir. 

İmplant tedavisi genel olarak herkese uygulanabilir olarak kabul edilse de tedavinin uygulanamayacağı birkaç durum bulunmaktadır. 

  • Baş ve boyun bölgesin kapsayan radyoterapi tedavisi gören kişiler 
  • Uzun süreli ve günde 2+ paket sigara içenler –sigara kullanımı ağız içi yaraların iyileşmesini geciktirmekte ve implant tedavisinin başarı şansını düşürmektedir.- 
  • Yüz gelişimini ve kemik büyümesini tamamlamamış genç yaştaki kişiler 

İmplant Tedavisinin Avantajları 

Hastaların implant tercih etme nedeni vakalara göre değişkenlik göstermektedir. ileri yaştaki hastaların implant tercih etme nedeni sabit protez olmasıdır. Yeme güçlüğü yaşanan ve altında yemek birikmesi sonucu diş eti hastalıklarına neden olarak hareketli protezlere oranla implantlar dişlerini kaybetmiş kişilere kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Daha genç hastalar ise, implantı tek başına bir yapı olması nedeniyle tercih etmektedir. 

İmplantın avantajlarını kısaca listelersek; 

  • Çiğneme fonksiyonunun düzeltilmesiyle gelen istediğini yiyebilme özgürlüğü ve düzenli beslenme alışkanlığı, 
  • Ağız ve diş hijyenine önem verildiği sürece uzun süre kullanabilme,  
  • Doğal diş formuna oldukça yakın olduğundan dolayı kolay uyum sağlanabilmesi, 
  • Estetik görünüm 
  • Ağızda oynamamasına bağlı olarak konuşma yetisinde bozukluk oluşmaması 
  • Muadil tedavi seçeneklerine göre implant fiyatları daha uygundur. 

İmplant Diş Fiyatları 

İmplant fiyatları, tercih edilen hekime, bulunulan bölgeye veya kullanılan malzemelere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Diş Hekimleri Birliği tarafından bir taban fiyat belirlense de tek fiyat standardı uygulanmamaktadır. Bu nedenle aynı marka implant tedavilerinde dahi 2 hekim arasında implant diş fiyat farkı görülebilmektedir. 

İmplant fiyatları ve implant tedavisi sırasında gerçekleştirilen işlemler tablosu genel bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır. Fakat net bilgi için diş hekiminizle görüşmeniz gerekmektedir. 

İŞLEM  ÜCRET 
Sert Doku Greftleme (kemik tozu hariç)  620 TL 
Kemik İçi İmplant (implant ücreti hariç)  1380 TL 
Overdenture (tek çene- implant ücreeti hariç)  2530 TL 
Veneer Kron  (Zirkonyum-Metal ücret hariç)  525 TL 
Veneer Kron (Porselen- Metal ücret hariç)  525 TL 
İmplant Çıkartılması  540 TL 
Diş Çekimi  145 TL 
Gömülü Diş Çekimi  475 TL 

 

Diş hekimleri tarafından tercih edilen ve ülkemizde kullanılan implant marka fiyatları; 

MARKA  FİYAT 
Bego  450 € 
Biohorizon  450 € 
Nobel  450 € 
astra  440 € 
Biomet 3i  450 €