Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi bugün açılıyor

İnşaatı pandemi döneminde başlatılan Kocaeli Devlet Hastanesi Kartepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi resmi olarak bugün açılacak.

İnşaatı pandemi döneminde başlatılan

Sağlık Bakanlığı tarafından 10 yıldan bu yana tüm illerde hayata geçirilen toplum ruh sağlığı merkezlerinin sayısı, Kocaeli’de 4’e çıktı. Gebze, Derince ve Gölcük’te sağlık hizmeti veren toplum ruh sağlığı merkezlerine, Ramazan Bayramı’ndan sonra Kocaeli Devlet Hastanesi Kartepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi de eklenmişti. Ağırlıklı olarak İzmit, Başiskele ve Kartepe’ye hizmet veren merkezde psikoz ve psikiyatri hastalarının tedavisi dışında bu hastaların yeniden sosyalleşmesi ve iş-uğraş terapileri ile topluma adapte olmaları sağlanmakta.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’ndan sonra hasta kabülüne başlayan Kocaeli Devlet Hastanesi Kartepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde; 1 psikiyatri doktoru, 2 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 hemşire ve bir iş-uğraş terapisti çalışmakta olup hafta içi her gün farklı grup hastalar alınarak tam gün hizmet verilmekte.

RESMİ AÇILIŞ SAAT 14.00’TE

İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan’ın da katılım sağlayacağı henüz resmi açılışı yapılmayan Kartepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı 10 Ekim Pazartesi günü saat 14:00’te Kartepe Dumlupınar Mahallesi’nde merkez binasında gerçekleşecek.