Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KHK kadrolu işçilere hak tanınmıyor!

Aile Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Bülent Gökmen, Aile Sağlık İş Sendikası olarak 696 KHK ile kadroya geçen bütün işçilerin  Toplu İş Sözleşmelerine dahil olması gerektiğini savunduklarını belirtti.

Aile Sağlık İş Sendikası

Genel merkezi Kocaeli’de olan Aile Sağlık İş Sendikası’nın Genel Başkanı Bülent Gökmen açıklamalarda bulundu.Gökmen açıklamasında, “Taşeron işçisi olarak çalışmakta iken 2018 yılında sürekli işçi kadrosuna alınan 150 binin üzerinde olan işçilere bu dönemde Yüksek Hakem Kurulu aracılığı ile bir prensip sözleşmesi hazırlandı ve kurumlarda iş sözleşmesi olarak uygulanmaya başlandı. Büyük sevinçle karşılanan bu durum 2020 yılının ekim ayı sonuna kadar sürecek ve diğer eski kadrolu işçiler gibi gerçek bir toplu iş sözleşmesi imzalanarak devam edilecek diye düşünüldü. Bir takım sendika da bu yönde işçilere telkinlerde bulundu. 2018 nisan ve 2020 ekim ayları arasında sendikalar yavaş yavaş bu işçilerden uzaklaştı. Çünkü 696 KHK ile karoya geçen işçilerde aidat kavramı yoktu. Sorunlar birikti etraftan yardım ister oldular ve Aile Sağlık İş Sendikası kuruldu”

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ OLMAYACAK”

Gökmen devamında, “Kurumlarda mevcut toplu iş sözleşmelerinden faydalanacağız ümidi ile 2020 ekim  ayını bekleyen işçi arkadaşlarımız bayramdan önce gelen bir haberle üzüntüye girdiler. Çünkü bir konfederasyon Yüksek Hakem Kurulu ile kendileri hakkında görüşmeler yaptığını öğrendiler. Hani bu arkadaşlarımız tam kadrolu olacaktı, hani mevcut Toplu İş Sözleşmelerine dahil olacaktı. Yüksek Hakemle görüşmek demek yine eski sistemin devam edeceğini göstermektedir. Yani mağduriyetler devam edecek ve gerçek kadrolular gibi Toplu İş Sözleşmeleri olmayacaktır. Bu arada en azından güzel haber yüzdelik dilimlerle ilgili devletin bir çalışma yaptığı ile ilgili yazışmalar paylaşılıyor. Bu zaten işçi arkadaşlarımızın hakkı”

“ÖNLEM ALMAK İSTİYORLAR”

TİS olmadan aradaki farklarda uçurum olacağını ifade eden Gökmen, “Ama TİS olmazsa bütün işçiler arasında uçurumlar olacaktır. Hiç yüzdelik dilim hakkı olmayanlar, yüzde beş olan, yüzde 55 ve daha fazlası olanlarda var. TİS olmadan uçurum farklar olacaktır. Ayrıca Üniversite mezunu olan çalışanlara da herhangi bir fark yansıtılması zayıf ihtimal olacaktır. Bitti mi bitmedi bayramdan sonra yeni bir haber çıktı. Taşerondan kadroya geçen 696 KHK lı işçi sayısı bizde daha fazla diyen bir konfederasyon hayallere ikinci darbeyi vurmaya mı hazırlanıyor. Ortak kararla işyerine göre düzenlenmesi gereken iş kolları değişmesin üye kaybı yaşayacağız diyor. Sendikalarının üye kaybı yaşamasın diye bir önlem almak istiyorlar”

“BU TALEPTEN DÖNÜLMELİDİR”

“Aile-İş Sendikası olarak soruyoruz ? Konfederasyon olarak KHKlı işçi üye sizde fazla ise neden başka konfederasyon bu işçiler için Yüksek Hakem masasına oturuyor. Aile Sağlık İş Sendikası olarak 696 KHK ile kadroya geçen bütün işçi arkadaşlarımızın bir an önce mevcut Toplu İş Sözleşmelerine dahil olması gerektiğini savunuyoruz. Ayrıca iş kollarının, çalışmakta oldukları işyerinin iş kolunda olması bu arkadaşlarımızın hakkıdır. Konfederasyonların bu istekleri örnek; ileride Hastanede çalışan bir tıbbi sekretere sen sağlık çalışanı değilsin denmesine sebep olacaktır. Bir an önce bu talepten dönülmelidir”

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Gökmen açıklamasının son bölümünde, “İşçilerin üye oldukları sendikalara aidat ödeyebileceği bir sistemin getirilmesi, çalışanların ünvanlandırılmaları, yetkili sendikaya üye olma mecburiyetinin kalkması, Toplu İş Sözleşmelerinde; İl bazında ve işyeri olarak yetki alınmasının sağlanması ve bütün bu konuların işçiler yararına çözümlerle düzenlenmesi sağlanmalıdır. Ayrıca işçileri bilgilendirmek üzere Aile Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Bülent Gökmen  sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak işçilerin sorularını cevaplandırdı.