Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Kocaeli’de aşılama oranı yüzde 73.02

Kocaeli Haber- KOCAELİ’de koronavirüse karşı aşılama oranı yüzde 73.02’ye ulaşırken, hastalık da yayılmaya devam ediyor.

Kocaeli Haber- KOCAELİ'de koronavirüse

Kocaeli Haber- KOCAELİ‘de koronavirüse karşı aşılama oranı yüzde 73.02’ye ulaşırken, hastalık da yayılmaya devam ediyor. Hayat Eve Sığar uygulamasındaki vaka yoğunluğu haritasında kent kırmızıya döndü. Vaka sayılarının artmasına rağmen vatandaşların maske takmadıkları görüldü. Kocaeli’de koronavirüse karşı aşılama çift doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 73.02’ye ulaşırken, diğer taraftan vaka sayılarında yaşanan artış da devam ediyor.

MASKE TAKILMIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre kentte haftalık vaka sayısı ortalaması 374,86’ya yükseldi. Bu yükseliş Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Risk haritasında neredeyse kentin tamamı ‘çok riskli’ anlamına gelen kırmızı rengine büründü. Vaka sayılarında yaşanan artışa rağmen, vatandaşların büyük bir bölümünün dışarıda vakit geçirirken kalabalık alanlarda maske ve sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği görüldü.