Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Kocaeli’de lise öğrencileri aşı oldu

Kocaeli Haber- Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Ticaret Odası işbirliğiyle Kocaeli Özel Aslanbey Organize Sanayi Bölgesi KOTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulu öğrencilerine yönelik olarak aşılama çalışması yapıldı.

Kocaeli Haber- Kocaeli İl

Kocaeli Haber-Sağlık Bakanlığının aşılama yaşını 15’e indirmesi ve önümüzdeki günlerde okulların açılacak olması nedeniyle ilimizdeki aşılama çalışmaları hız kazandı. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Ticaret Odası işbirliğinde ilimizde bugün gerçekleşen programla Kocaeli Özel Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi KOTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri aşılandı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri okulda kurduğu aşılama standında öğrencilere Biontech ve Sinovac aşılarından tercih ettikleri aşıyı velilerinin gözetiminde uyguladılar.

PEHLEVAN ÖNEMİNİ ANLATTI

Aşılama programına İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, öğretmenler,  veliler ve öğrenciler katılım sağladı. Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan aşılamanın öneminden bahsederek Kocaeli’deki yapılan çalışmalara değindi.

NÜFUSUN TAMAMI

Pehlevan aşılama yaşının 15’e düşürülmesi ile birlikte, İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını,  kış ayları gelmeden önce ise hedef nüfusun tamamını aşılamayı amaçladıklarını bildirdi. Öğrencilerin okullarına güvenle gidebilme yolunun aşılamadan geçtiğini vurgulayan Pehlevan, yüzyüze eğitim için aşılamanın  şart olduğunu belirtti, aşılarını yaptıran öğrenci ve velilere de teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından öğrenciler sırasıyla mobil aşılama standında aşılarını olarak koronavirüsle mücadeleye destek sağladılar.

kocaeli lise ogrencileri asi