Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Şehir Hastanesi açılınca diğer hastaneler kapanacak mı?

Kocaeli Şehir Hastanesi tanıtımı bugün yapıldı. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şehir merkezindeki hastanelerin kapanmasıyla ilgili Pehlevan, “Devlet hastanesi ya da diğer hastaneler ile ilgili kapanma gibi bir şey planlanmadı. Tabi ki fonksiyonlarında değişiklik olabilir” dedi.

Kocaeli Şehir Hastanesi tanıtımı

Nazim Ozgun Erbulan 120 Mayıs 2015 tarihinde temeli atılan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin inşaatı yaklaşık 7 yıldır tamamlanamadı. Hastane için 2015 yılından beri tekrar tekrar tarih verilirken bir bölümünün 2022 yılının Şubat ya da mart ayında açıklaması planlanıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından bir kısmının açılması fikrinin kabul edilmediği iddia edildi. Gama Holding ve Türkerler Holding ortaklığında yapılan hastaneye 350 milyon Euro’luk yatırım yapıldığı açıklandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Sık sık tarih verile ancak açılışı yapılamayan, muhalefet kanadından ise sıkça eleştirilere neden Kocaeli Şehir Hastanesi’nin bugün tanıtım programı düzenlendi. Düzenlenen programa Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Genel Hastane İşletme Koordinatörü Osman Cidi, Türkerler Yönetim Kurulu Üyesi İlker Paydak, Proje Koordinatörü Suat Adalı, Proje Müdürü Ender Korkmaz, Proje Müdürü Hazar Akarsu, Esat Özden ve Mehmet Çetintaş katılım sağladı. Hastanenin geneli biterken bazı yerlerde ise çalışmaların devam ettiği görüldü.

“6 AY 1 YIL BEKLEMEYECEĞİZ”

Hastane önünde açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Pehlevan, “Hazırlıklarımız son hızla devam etmekte Bakanlığımızla koordineli bir şekilde inşallah en uygun şartlarda bütün hazırlıklarımız bitmiş şekilde halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Sonlara geldik. Bugün cihazlar yerleştirilme aşamasında testleri yapılıyor. Bundan sonra uzun bir süre almayacak. 6 ay 1 yıl beklemeyeceğiz. Planlamalar devam ediyor. Bu hastanenin sağlık hizmetini en azından mevcudu aksatmadan planlamalar yapılıyor” dedi.

“BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI”

Pehlevan, “Açıldıktan sonra görülecek ki bu tesis sadece Kocaeli değil çevremizdeki iller dahil olmak üzere gerçekten sağlık hizmetleri çok iyi. Son derece modern teknolojilerle donatılmış bir hastane. Büyük oranda tamamlanmış durumda. Bütün hastalıkların tedavisi burada olacak. Tramvay ile büyükşehir belediyemizin çalışmaları devam ediyor. Koordineli bir şekilde ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HASTALAR VE DOKTORLAR AYRI YERLERDEN GİRİYOR”

Pehlevan gezi sırasında yaptığı açıklamalarda, “Bu hastanede yeni bir planlama var. Ameliyathaneyi çift bölüm olarak ayrıldı. Hastaların ve doktorların ayrı ayrı gireceği kapılar mevcut. Burada her şey uluslararası normlara göre yapıldı. Bu alanda 50 tane ameliyathane var tğm bölümlerle birlikte. Bütün ameliyathanelerde de sıkıntı olursa yan tarafta devam edileceği şekilde yapıldı. Bu hastanede kesintisiz enerji ve elektrik kullanılıyor. Aynı anda 6 kişiye anjiyo yapılabilmesi mevcut” ifadelerine yer verdi.

“ACİL SERVİSİMİZDE EN UFAK GECİKME YOK”

Gezi sonrası sunum yapan Pehlevan, şu ifadeleri kullandı; Hastanenin çok azını dolaşabildik. 388 bin metrekare kapalı alandan bahsediyoruz. Toplam 1218 yatak kapasitesi var. 218 poliklinik odasının 250’ye çıkarma imkanımız var. Bir helikopter pistimiz, 16 yataklı tutuklu mahkum odası var. 148 yataklı yoğun bakım ünitemiz bulunuyor. 63 ameliyathanemiz var. 100 yataklı fizik tedavi hastanesi binamız ayrı. Çok güzel yanık ünitemiz var. 130 yataklı yüksel güvenlikli adli psikiyatri var. Acil servisimiz en ufak bir gecikme olmadan orada çok rahat bir şekilde yoğun bakım hastaları tedavi edilecek şekilde dizayn edildi. Her hasta kendi odasında tek başına. Her ekranda bütün hastalar gözlem altında tutulacak kamerayla.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN, SAĞLIK BAKANIMIZIN KARARINA BAĞLI”

Direkt alttan otoparka girilecek şekilde otopark dizayn edildi. 2 bin 600 araçlık otoparkımız mevcut. Olabilecek sıkıntılarla ilgili büyükşehir belediyemizle konuşuyoruz belki ek otopark olabilir. Artık sonlara geldik diyebiliriz. Cumhurbaşkanımızın, sağlık bakanımızın kararlarına bağlı. Tüm hazırlıklarımız yapılıyor. Servis servis nerede kaç hemşire olacak şekilde planlarını yaptık. Bütün arkadaşlarımızı kendi branşlarında dolaştırdık. Bizim açımızdan sıkıntı bulduğumuz ya da ruhsatta olacak sıkıntılara göre değişiklikler yapıldı. Röntgen ve görüntülenme merkezinin lisansları alındı. Ameliyathane sorunu hiç yok. Yatak kapasitesine göre düşünülmüş.

HASTANELER KAPANACAK MI?

Devlet hastanesi ya da diğer hastaneler ile ilgili kapanma gibi bir şey planlanmadı. Tabi ki fonksiyonlarında değişiklik olabilir. Semt poliklinikleri dahil açık kalmasını öngörüyoruz. Derince’nin yanık merkezi de iyi ama buradaki ameliyathane, yoğun bakım şartları daha iyi.”