Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde yanık nedeniyle ölüm oldu mu? Müdürlük açıklama yaptı

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde hastaların vücudunda ameliyatlar sırasında yanıklar oluştuğu, daha sonra bu nedenle ölümler yaşandığı iddiasına cevap geldi

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde hastaların

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Şehir Hastanesi’nde hastaların vücudunda ameliyatlar sırasında yanıklar oluştuğu iddialarıyla ilgili kamuoyu açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Şehir Hastanemizde gerçekleştirilen birkaç ameliyat vakasında koter yanığı görüldüğü yönündeki şikayetler üzerine koter cihazının kalibrasyonu ivedilikle gözden geçirilmiştir. Elektrik alt yapısı ve ameliyathane ekipmanlarının kontrol ve kalibrasyonları uzman ekipler ve bağımsız akredite kuruluşlar tarafından yapılmıştır.

CAN KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL

Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından da test ve düzeltici işlemler gözden geçirilerek güvenli cerrahi ortamı teminat altına alınmıştır. İddia edildiği gibi yanık nedeniyle herhangi bir can kaybı söz konusu değildir. Yanık nedeni ile yatan hastamız bulunmamaktadır. Şu an ameliyatlar rutin seyrinde yapılmaktadır. Basın ve kamuoyuna saygıyla duyurulur…”