Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de Korona aşısından sonra felç geçirdi!

Kocaeli Devlet Hastanesi’nde Koronavirüs aşısı olan 41 yaşındaki Hatice Sivri, aşıyı olduktan sonra beyin sapına yakın damarda aşıdan dolayı pıhtı attı. Sivri bölgesel felçlere mahkum oldu.

Kocaeli Devlet Hastanesi’nde Koronavirüs

Sebahattin AydınKoronavirüs salgınında tedbirler gevşetildi. Açık alanlarda maskeler çıkarıldı. Aşı süreci ise devam ediyor. Kocaeli’de ikamet eden Hatice Sivri adlı vatandaş, aşı olduktan sonra beyin sapına yakın damarda aşıdan dolayı pıhtı attı. Bölgesel felçler geçiren Sivri, sağlığına kavuşamadı. Bu süreçte yaşanan sıkıntıları, Sivri’nin eşi Orçun Sivri Bağımsız Kocaeli’ye anlattı. Aile bireyleri yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini ve Hatice Sivri’nin yeniden sağlığına kavuşması için tedavi sürecinin devam etmesini istiyor.

AŞI OLDUKTAN SONRA RAHATSIZLANDI

İşte Orçun Sivri’nin anlattıkları: “Devlet devamlı ekranlara çıkıp ‘aşınızı olun’ dedi. Eşim de 2 Ocak 2022’de aşısını saat öğlen 12’de oldu. 15.00’te baş ağrısı karnında ağrı vardı. Akşam karnında ateşleme oldu. 22.00’de birden bire oğlumla yatarken oğlum ağlayarak yanıma geldi ‘anneme bir şeyler oluyor’ diye gittim baktığımda   ne konuşabiliyor ne de bakabiliyor. Ambulans çağırdık, devlet hastanesine götürdüler. Parol ve serum taktılar. Sonra o halde ‘aşının etkisidir geçer’ dediler çıkardılar.

“KOMPLE FELÇ KALMA İHTİMALİ VAR” DENİLDİ

Ertesi sabah daha da çok kötü olunca ben de Kocaeli Üniversitesi’ne götürdüm. Baktılar ve Nöroloji bölümüne yatırdılar ne olduğunu araştırmak için yatarken Mr tomografi tahliller yapıldı. Herhangi bir şey bulamadılar. Sağlık Bakanlığı’ndan gelmişler. Varyant araştırması için ve doktor, ‘Aşıdan olduğundan dolayı normal felç tedavisi uygulayamam. Uygularım başka bir yere sıçrar komple felç kalma ihtimali var. O yüzden ince ince gideceğiz’ dediler. Ve Samsun’a hücresel kanser taraması   yapılması için 1600 TL vererek serum gönderdiler, sonucunu bekliyoruz dediler.

SES YÜRÜME BOZUKLUKLARI

2 hafta boyunca akineton tedavisi yapıldı pet çekildi. Yine özelde tahlilleri yapıldı. Hiçbir şey çıkmadı ve doktor hiç bizimle konuşması Profesör H. Efendi devamlı asistanı S. Hanımı gönderiyordu. Devamlı sanki kobaymış gibi tahliller vb. yapılıyordu. Sonra biraz düzeldikten sonra kasılma gelip ses yürüme eller gidiyor. Bir süre sonra geliyor. ‘Çıkışınızı yapalım’ dediler. Yaptılar ve geceleri kasılmalar geldikçe 5 dk sürüyor. Sonra ses yürüme gidiyor. 1 saat sonra geliyor. Tekrardan gittik S. Hanım, kas gevşetici ilaç yazıp gönderdiler.

CİMER’E DE YAZDI

Doktor bizimle muhatap bile olmuyor ve S. Hanım bile fazla ilgi göstermiyor konuşuyor gönderiyor. Geçenlerde iş yerinden bir arkadaşım Umuttepe’ye gittiğinde S. Hanım’a ulaşamıyorum gittiğinde ‘doktora uğra’ konuşayım dedim. Yanına gitmiş söylemiş benimle konuşmadı bile ‘atakları oluyorsa acile gelsin’ dedi. Ve CİMER’e yazdım. F. Hanım diye biri aradı ‘yardımcı olacak’ dediler. 20 gün boyunca arayan soran olmadı. Tekrardan CİMER’e yazdım. Biraz zaman geçtikten sonra yine aradılar Kocaeli İl İlçe Sağlık’tan aradılar.

“AŞIDAN DOLAYI PIHTI ATMIŞ”

E. Hanım ile F. Hanım’a anlattım. Eşimi aramalarını söyledim. Konuşmuşlar, Kocaeli Üniversitesinden bütün evrakları almışlar. Doktorları bakmış beyin sapına yakın damarda aşıdan dolayı pıhtı atmış iyileşme sürecimiz boyunca ‘size rehabilitasyon ile yardımcı olabiliriz belki nöroloji doktorlarımız muayene ettirebiliriz’ dediler. Ama günler geçti ne arayan ne de soran var. Bir insanın değeri bu kadar ucuz mudur? Sayın bakanımıza soruyorum ‘aşıyı yaptırın’ diyorsunuz ama aşı yaptırdıktan sonra bu  yan etkisi  ölümden döndürüyorsa neden sahip çıkmayıp ilgilenmiyorsunuz?

“KASILMALARI DEVAM EDİYOR”

Eşim geceleri kalkıp kasılmaları oluyor. Halen hastalığı geçmedi. Aşıdan dolayı çocuklarım, annesini gördükçe ağlıyorlar. Psikolojileri bozuldu. Derslerini sınavlarını bile yapamaz oldular. Bu kadar mı ucuz insan hayatı? Doktorlar istediğine bakıyorlar istemediğini bakmıyorlar uğraşmak istemeyince bırakıyorlar. Peki şimdi eşim ne olacak? ‘Aşıyı yaptırın’ dediniz yaptırdık. Eşim aşıdan dolayı felç oldu. Ve şu an kasılmalar geliyor felç vuruyor. Sonra yine normale dönüyor. Kim şimdi aşıdan dolayı hasta olan eşimi iyileştirecek? Aşıdan dolayı bile özel tahliller yaptırıldı kendi cebimizden ne kadar üzücü. Ne kadar üzücü 2 çocuk annesi bir aşı yüzünden felç olmuş ve devlet sahip çıkmıyor iyileştirilemiyor.”

Aile, hala kasılmalar yaşayan, zaman zaman fenalaşan Hatice Sivri’nin kapsamlı bir tedavi görmesini istiyor ve kendilerine yardım edilmesini istiyor.