Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki işçilere corona testi yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi sürecinde çalışmaya devam eden sektörlerde işçilere corona virüsü taranması yapılacağını belirmişti. İşçilerin sağlığını ilgilendiren konuyla ilgili ilk haber sanayi kenti Kocaeli’den geldi. Kocaeli’de bulunan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalarda corona virüsü taramalarına başlandı. 1,5 ay içinde 100 bine yakın işçi, PCR testleri ile taranacak, pozitif çıkanlar hemen izole edilip tedavi altına alınacak.

7 BİN İŞÇİDEN NUMUNE TOPLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan ve pandemi süresince çalışmaya devam eden sektörlerdeki işçilerin corona virüsü taramasına, Kocaeli-Gebze Organize Sanayi Bölgesinde başlandı. Sağlık Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliği ile başlatılan Kovid-19 tarama programında, bir haftada 7 bin işçiden numune toplandı, 500’ünün sonuçları belli oldu.

EKONOMİDE AKSAMALAR YAŞANDI

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ferruh Özcan, bölgede henüz pozitif vakaya rastlanmadığını ifade etti. Yapılan çalışma için yer tahsisini Gebze Teknik Üniversitesi yaparken, TÜSEB tanı laboratuvarını kurdu ve testleri çalışacak ekipleri temin etti, Kocaeli Sanayi Odası da sahadaki 60 kişilik mobil ekibiyle işçilerden numunelerin toplanmasını üstlendi. GTÜ Rektörü Aalan 100 bine yakın işçinin bulunduğu bölgede salgın nedeniyle çeşitli aksamalar olduğunu ifade ederek, ekonomide yaşanan aksamaların büyümemesi adına bu testlerin yapılacağını ifade etti.

150 BİN İŞÇİ TARANACAK

GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ferruh Özcan ise geçen hafta taramalara başlandığını ve henüz pozitif vaka çıkmadığını ifade etti. Özcan, 1-1,5 ay içerisinde 100-150 bin işçiyi taramayı planlıyoruz. Düşük düzeyde bir pozitif vaka bekliyoruz. Çünkü bu bir teşhis değil, tarama programı. Yani insanların virüse henüz maruz kaldığı en erken aşamada tespit edilmesini amaçlıyor. Pozitif çıkan vakalar TÜSEB ve Sağlık Bakanlığı sistemlerine yansıyacağı için izolasyon veya tedavi için uygun yönlendirmeleri de yapılacak.”.