Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’ye şehir dışından aşı yaptırmaya geliyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin USTAM projesine katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vali Yavuz, şehir dışından aşı yaptırmak için gelenlerin olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin USTAM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iş dünyasına büyük katkı sağlayacak USTAM projesinin tanıtım toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz pandemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Yavuz, “65 yaş üzerini aşıladık. 60 yaşa aşılama başladık. Farklı illerden Kocaeli’ye gelip aşılama yaptıran insanlar var. İnsanlar randevuyu buradan alıyor ve aşı vuruluyor.

ALT YAPIMIZ ÇOK İYİ

Bu da Kocaeli’nin sağlık alt yapısının çok iyi olduğundan kaynaklanıyor. Açıkçası ben buna bir çözüm bualım istedim kentimizin rakamları daha da yükselsin diye. Ancak insanlar geliyor. Sağlık çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Aşılama rakamlarımız Türkiye ortalamasının çok üzerinde.

KOCAELİ’DE 14 BİN KANSERLİ HASTA VAR

Diğer taraftan rakamlar artıyor. Kocaeli’de hayatını kaybedenlere baktığımızda yüzde 85’i 60 yaş üzerinde. Bu sebeple dikkatli olun. Vicdanlı olun. Anne babanızı aşı yaptırın. 14 bin kanserli hastamız var. Onları aşılama çalışmalarımız sürüyor.

TANITMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Kocaeli olarak kendimizi ve kentimizi iyi tanıtmalıyız. Evet çevre sorunları muhakkak vardır. Ama Kocaeli bu konuda en çok mücadele veren kentlerden biri. Mesela bugün Kocaeli’de hiçbir atık denize dökülmüyor. Kocaeli’nin biraz vitrine konmaya ve kentimizi daha fazla tanıtmaya ihtiyacımız var.”