Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koltuk Altı Kararması İçin Ev Yapımı Kürler

Koltuk altı kararması 10

Koltuk altı kararması 10 kadının 5’inde görülen bir durumdur. Koltuk altı kararması kötü görüntü nedeniyle kadınları rahatsız eder. Koltuk altındaki kararma bir hastalık değildir ve genetik olabilir. Teni koyu olan kadınlarda koltuk altı kararması daha sık görülebilir. Koltuk altını beyazlatmak için birçok krem kullanarak veya maske kullanarak beyazlatabilirsiniz.

Koltuk altı kararmasının çeşitli nedenleri olabilir. Bunlardan bazıları aşırı terleme, istenmeyen tüylerin alımında ağdanın sıcak olması veya jilet kullanımı olabilir. Çok sık jiletle tıraş edilen koltuk altlarında kararma daha fazla görülmektedir. Bu nedenle koltuk altınızda çok fazla jilet kullanmamaya dikkat edin ve hangi yöntemle koltuk altınızı alırsanız alın mutlaka işlem sonrası koltuk altınıza nemlendirici veya bebek pudrası uygulayın. Mümkün oldukça deodorant kullanmamaya özen gösterin eğer kullanıyorsanız da kaliteli deodorantlar kullanın. Koltuk altınızı beyazlatmak için birkaç tane evde hazırlayabileceğiniz maskeler;

Koltuk Altı Kararması Tedavisi İçin Limon:

Koltuk altlarını beyazlatmada en çok kullanılan yöntemlerden biri limondur. Limon cilde uygulandığında ciltteki ölü hücreler giderilerek cildin canlanmasını sağlar. Limonu ince bir dilim halinde keserek iki koltuk altınıza da yerleştirip 5 dakika bekletip durulayabilirsiniz. Limonun ciltte kurutma etkisi olduğu için de ardından nemlendirici sürmelisiniz. Limon maskesi hazırlayarak da koltuk altı maskesini hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı ev yapımı yoğurt
  • Bir miktar zerdeçal

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın ve malzemeleri macun kıvamına getirin. Hazırlamış olduğunuz limon maskesini koltuk altlarınıza masaj yaparak sürün ve cildinizde maskeyi 10 dakika kadar bekletip cildinizi ılık su ile temizleyin. Nemlendiricinizi sürmeyi de ihmal etmeyin.

Koltuk altı kararması tedavisi için maske malzemeleri:

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 fincan esmer şeker

Hazırlanışı: İki malzemeyi de bir kap içerisinde karıştırın ve duş alırken ıslak olan koltuk altlarına 2 dakika kadar sürün ve durulayın. Koltuk altınızın beyazlaması içinde maskeyi düzenli olarak hafta da 2 kez uygulayın.

Koltuk altı kararması için maske malzemeleri:

  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı lor
  • 1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kâse içerisinde iyice karıştırarak malzemelerin hamur haline gelmesini sağlayın. Hamur haline gelen maskeyi koltuk altlarına yerleştirin ve 10-15 dakika kadar bekletip cildinizi bol soğuk su ile durulayın. Maskenin içinde bulunan süt ile cilt canlanacaktır ve cilt ölü hücrelerden arınarak yenilecektir.