Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Limon sosu piyasadan kaldırıldı

Limon sosuna ilişkin beklenen karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos gibi isimlerle piyasada yer alan, limon suyu benzeri ürünler yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

Limon sosuna ilişkin beklenen

Limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle limon suyu benzeri ürünlerin yurt içinde arzına yasak kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünlerin, 31/12/2024 tarihinden sonra piyasada bulunamayacağı bildirildi.

DOĞAL LİMON İÇERİKLİ ÜRÜNLERİN SATIŞI DEVAM EDECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim Kaplan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilgili kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasını ardından “Tamamen limon suyundan elde edilmiş ürünler ambalajlanarak raflarımızda yer alacak, tüketicilerimize ulaşacak. Sadece limon aroması, su, tatlandırıcı vesaire gibi girdilerle limon sosu ya da benzer isimlerle ürünler üretilip raflarda yerini alamayacak. Limon aromalı sosta da bu yasaklamalar olduktan sonra piyasada yer almayacak. Kontrollerimizi yapacağız” demişti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, önceki gün, limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzının yasaklanacağını açıklamıştı.