Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan hastanedeki ihmali meclise taşıdı

“Kocaeli Devlet Hastanesi’nde MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimleri uzun zamandır yapılamıyor, hastaların tedavi süreci yürümüyor” diye İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

"Kocaeli Devlet Hastanesi'nde MR

“Kocaeli Devlet Hastanesi’nde MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimleri uzun zamandır yapılamıyor, hastaların tedavi süreci yürümüyor” diye İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Devlet Hastanesi’ndeki bu ihmale duyarsız kalmadı. Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması isteği ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Türkkan’ın önergesinde şu ifadeler yer aldı; “Kocaeli Devlet Hastanesi’nde hastaların muayene ve tedavisi için MR Cihazı ihtiyacı olduğunda 40-50 gün sonrasına randevu verilmekte, ancak hastanede 20 günden uzun süredir MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimleri yapılmadığı, hastaların kapasitesi küçük çevre hastanelere yönlendirildiği ve yönlendirilen hastanelerde de cihaz yetersizliği nedeni ile çekimlerin zamanında yapılamadığı hasta ve hasta yakınları tarafından belirtilmektedir.” diyen Türkkan, özellikle acil teşhis gereken durumlarda, hastaların MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimleri yapılmadığı için Kocaeli Devlet Hastanesi’nde tam anlamı ile gereken hizmetin verilemediğini, Covid-19 pandemi süreci devam ederken MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimlerinin hayati fonksiyonu olduğu göz önüne alındığında bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerekirken, gerek Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün, gerekse Kocaeli Devlet Hastanesi yetkililerinin çözüm üretemediklerinin ifade edildiğine vurgu yaptı.

KOCAELİ DEVLET HASTANESİ’NDE BUGÜNE KADAR MR VE BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ HİZMETİ VEREN FİRMANIN SÖZLEŞME SÜRESİNİN DOLDUĞU DOĞRU MU?

Konu ile ilgili basında çıkan haberlerde ayrıca; sorunun ana kaynağı olarak görünen Kocaeli Devlet Hastanesi’nde bugüne kadar MR ve Bilgisayarlı Tomografi hizmeti veren firmanın sözleşme süresinin dolduğu bilgisi de yer almaktadır.

HİZMETİN AKSAMAMASI İÇİN 3 GÜN İÇİNDE HASTANENİN CİHAZLARI SÖKTÜRME YETKİSİ BULUNMAKTAYKEN İDARE BU SÜRECİ NEDEN HIZLANDIRMIYOR?

İşte Türkkan’ın soruları;

1-Kocaeli Devlet Hastanesi’nde neden yaklaşık 20 günden uzun süredir MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimleri yapılamamaktadır, hastanede bu hizmetin verilememesinin gerekçeleri nelerdir?

2-Hastanede uzun zamandır MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimleri yapılmadığı halde neden hastalara 40-50 gün sonrasına randevu verilmektedir?

3-Kocaeli Devlet Hastanesi’nde MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimleri yapılmadığı için hastaların kapasitesi küçük çevre hastanelere yönlendirildiği ancak bu hastanelerde de cihaz yetersizliği nedeni ile çekimlerin zamanında yapılamadığı konusunda Bakanlık bilgi sahibi midir? -Covid-19 pandemi süreci devam ederken MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimlerinin hayati fonksiyonu olduğu göz önüne alındığında bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerekirken, gerek Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü gerekse Kocaeli Devlet Hastanesi yetkilileri tarafından bu sıkıntının giderilmesi için neden hala çözüm üretilmemiştir?

5-Kocaeli Devlet Hastanesi’nde bugüne kadar MR ve Bilgisayarlı Tomografi hizmeti veren firmanın sözleşme süresinin dolduğu doğru mudur, bu sözleşme hangi tarihleri kapsayacak şekilde yapılmıştır, sözleşmedeki sıkıntı nereden kaynaklanmaktadır?

6-MR ve Bilgisayarlı Tomografi cihazları ile ilgili olarak ihaleyi kazanan yeni firmanın cihazlarını bir an önce kurup hizmet vermeye başlaması için eski cihazların hastaneden çıkarılması gerektiği, Hastane Yönetimi’nin hizmet veren eski firmanın cihazlarını sökerek hastaneden çıkarmasını beklediği iddiaları doğru mudur?

7-Bu tür durumlarda, hastane yönetiminin hizmetin aksamaması için 3 gün içinde hastanenin cihazları söktürme yetkisi bulunmaktayken idare bu süreci neden hızlandırmamaktadır, eski firmanın sözleşmesi yaklaşık 20 gün önce bitmiş olmasına rağmen Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve ona bağlı Kocaeli Devlet Hastanesi tarafından neden cihazlar sökülmemiştir?

8-Özellikle acil teşhis gereken durumlarda, hastaların MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimleri yapılmadığı için tam anlamı ile gereken hizmet verilemeyen Kocaeli Devlet Hastanesi’nde bu sıkıntının bir an önce giderilmesi düşünülmekte midir?

9-Bu konuda süreç nasıl işleyecektir, hastaların mağduriyetinin daha fazla devam etmemesi için Bakanlık tarafından bir takım tedbirlerin alınması düşünülmekte midir, bu tedbirler neler olacaktır?

10-Kocaeli Devlet Hastanesi’ndeki bu sıkıntı ne zaman tam anlamı ile giderilecek,hastalar hangi tarihten itibaren başka hastanelere yönlendirilmeden bu hizmeti alabileceklerdir?