Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEDAR Gölcük duyurdu: Covid-19 aşısı olmak neden önemli?

Medar Hastanesi Gölcük Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Dr. Asuman ÇALIŞKAN, Covid -19 aşısı hakkında bilgilendirdi

Medar Hastanesi Gölcük Enfeksiyon

MEDAR Hastanesi Gölcük Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Asuman Çalışkan, aşı çağrısı yaptı. Çağrıda şu ifadeler yer aldı: “Virüsler insanlar arasında yayıldıkça değişime uğrar ve  daha bulaşıcı,  daha ağır hastalık yapabilen varyantlar oluşur. Bu varyantlar aşı etkisine de daha dayanıklı olabilir. Bulaşıcı bir hastalığın yayılımını engellemek için toplumda o hastalığa karşı bağışıklık kazanmış bireylerin sayısını artırmak gerekir. Böylece hastalık kişilere bulaşamayarak, varyant oluşumu önlenebilir.

COVİD’DEN SONRA

Günümüze kadar tüm dünyada Covid aşıları yaklaşık 3 milyar doz uygulanmış ve sonuçları gözlenmiştir. Günümzüde Covid  için kullanılan aşıların teknolojileri farklıdır, ancak hiçbirinde canlı virüs yoktur. Aşı olmakla virüs bulaşı olasılığı yoktur. Covid -19 hastalığını geçirenlerde zamanla koruyuculuk azalacağı için covid sonrası 6. aydan itibaren aşılanabilirler.

EN GÜVENLİ YOL

Korunmanın 2. aşı dozundan 2 hafta sonra oluşabildiği unutlmamalı ve tedbirlere devam edilmelidir. Aşıların kısırlık yaptığına dair bir kanıt yoktur. Emziren anneler ve ilk 3 ayını tamamlamış gebeler isterlerse aşılanabilirler. Pandemi öncesi günlere dönebilmek için en güvenli yol toplum bağışıklığını arttırmaktır, bu da aşı ile mümkündür.”