Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Metabolizmayı Hızlandıran 6 Sebze

Çoğumuzun ortak derdi olan

Çoğumuzun ortak derdi olan fazla kilolarımızdan kurtulmak için genellikle spora ve diyete başvururuz. Sporumuzu kendi istek ve imkanlarımıza göre yaptık, peki ya diyet? Bazı besinleri yerken zayıflamak da mümkün! İşte o besinlerden bazıları:

Brokoli:

Brokoli birçoğumuzun yemeyi pek sevmediği ancak diyetlerin vazgeçilmez sebzelerinden biri. Brokolinin birçok faydasından bazıları kanseri önlemesi, kan şekerini düzenlemesi, kemiklerimizi güçlendirmesi ve cildi gençleştirmesi. Bunların yanında metabolizmamızı hızlandırıp kilo vermemize de yardımcı oluyor. E daha ne olsun?

Acı Biber: 

Acı biber beta karoten, C vitamini, yüksek antioksidan ve mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olan Capsaicin maddesi gibi birçok faydalı şey içerir. Aynı zamanda çoğumuzun bildiği gibi sindirime yardımcıdır, kabızlık hastalığına iyi gelir. Ayrıca kan şekeri ve kolesterolü düşürücü etkisi de vardır.

Kereviz:

Brokoli gibi birçoğumuzun yemekten pek keyif almadığı diğer bir sebze olan kereviz de metabolizmayı hızlandıran diğer bir besindir. Peki içinde C, D, A, B1 ve B6 gibi birçok vitamin ve antioksidan bulunduran kerevizin faydaları nelerdir? Kereviz beta karoten bakımından zengin olması sebebiyle cilde faydalıdır. Sindirimi hızlandırır, mide asidini düzenler, kan pıhtılaşmasında rol oynar… Kerevizin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur.

Kuşkonmaz:

Kuşkonmazın en bilinen özelliği folik asit açısından zengin olmasıdır. Bu özelliği sayesinde annelerin süt üretmesini sağlar. İnülin isminde bir prebiyotik içeren kuşkonmaz bu sayede besinlerin emilimine ve tabii ki sindirime yardımcı olur. Kalori ve yağ bakımından fakir, lif bakımındansa zengin olan kuşkonmaz bu özellikleriyle diyetlerde sevilen bir besindir.

Domates:

Kanserle savaşmada aktif rol oynayan domates aynı zamanda vitamin ve mineral açısından zengindir. Göz sağlığı, kalp sağlığı cilt ve saç sağlığına da birçok faydası bulunan domates pişirildiğinde besin değerlerinin arttığı gözlendiğinden işlenerek tüketilmesi tavsiye edilir.

Pırasa:

Oldukça uygun fiyatlı bir sebze olan pırasa da metabolizmayı hızlandırır. Bilinenin aksine pırasa çiğ olarak da tüketilebilen bir besindir. Yüksek lifli bir içeriğe sahip olan pırasa bu sayede sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı engeller. İçerisinde yüksek miktarda A ve K vitaminleri ile bolca antioksidan bulunmaktadır.