Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyarlar ödeniyor, randevu bulunamıyor!

Kamu-özel ortaklığı ile yapılan şehir hastanelerinden yurttaş randevu bulamıyor. 17 tane şehir hastanesinde 136 randevu araması yapıldığında 87’sinde boş randevu bulunamadı. Yurttaş hem şehir hastanesinden hem de kamu hastanesinden randevu alamıyor, sistem kilit.

Kamu-özel ortaklığı ile yapılan

Yurttaş kamu hastanelerinden randevu bulamazken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” diyerek hayata geçirdiği kamu-özel ortaklığı (KÖİ) ile yapılan şehir hastanelerinde de benzer durum yaşanıyor. 2024’te 84 milyar TL ödenecek olan şehir hastanesinde randevu bulunamıyor. Pek çok şehir hastanesinde kadın doğum, çocuk, göz, dermatoloji gibi bölümlerde randevu araması yapıldığında ya hiç yer bulunamıyor ya da günler sonrasına randevu aralığı veriyor. Kamu özel ortaklığı ile yapılan 17 şehir hastanesinin bazı branşlarında randevu almaya çalışan ancak pek çok bölümde randevu bulamayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’ndan (SES) Kubilay Yalçınkaya “Kirasını veriyoruz ancak doktora ulaşamıyoruz” dedi.

CİDDİ SORUNLAR VAR

Ülkemizde KÖİ ile yapılan 18 şehir hastanesi bulunuyor, bir hastanenin inşaatı sürüyor. Kamu kaynakları ile yapılan ise 13 şehir hastanesi bulunuyor, bunların da 6 tanesi tamamlanırken, 7 tanesinin inşaatı sürüyor. Kamu özel ortaklığı ile yapılan şehir hastanesinin ortalama yatağı bin 579 iken, kamu kaynakları ile yapılanlar ise ortalama yatağı ise bin 91. KÖİ ile yapılan 17 şehir hastanesinin kulak burun boğaz, göz hastalıkları, kardiyoloji, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, nöroloji, göğüs hastalıkları, deri ve zührevi hastalıkları branşlarının pek çoğunda randevu bulmakta ciddi sorunlar yaşanıyor.

YÜZDE 87’Sİ DOLU

16 Ocak tarihinde 17 şehir hastanesinde 8 branşta 136 randevu sorgulaması yaptığını anlatan SES İşyeri temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, “Bu sorgulanan randevuların 87’sinde (yüzde 64) boş randevu bulunamadı. 49’unda (yüzde 36) randevu vardı. Bulunun 49 randevunun randevu gün süresi ortalama 5 gün. Bu 17 şehir hastanesinin 6 bin 377 poliklinik odası var ama o odalarda uzman hekim yok. Poliklinik odasının kirasını veriyoruz ama yurttaş da randevu bulamıyor” dedi. (Birgün)

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİNDE DURUM

Göz hastalıkları: Yok

Kardiyoloji: Yok

Kadın hastalıkları ve doğum: Yok

Çocuk sağlığı ve hastalıkları: Yok

Nöroloji: Yok

Göğüs hastalıkları: 25.01.2024

Deri ve zührevi hastalıklar: Yok