Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O hastanede corona için kan topluyorlar!

Kocaeli corona sürecinde önemli

Uğur ENÇ min 1Kocaeli corona sürecinde önemli kentlerden biri oldu. Yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen kent genelinde sağlık çalışanları bu sürecin eksiksiz geçmesi için elinden geleni yaptı. Kocaeli’de pandemi hastanelerinde normale dönüş süreçleri başladı. Ancak pandemi hastanesi olarak hizmet veren Darıca Farabi Hastanesi’ne yeni bir görev verildi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bir genelge yayınlayarak Darıca Farabi Hastanesi’nin de aralarında bulundu 3 kurumu görevlendirdi.

DARICA FARABİ’YE ÖNEMLİ GÖREV

Darıca Farabi Devlet Hastanesi “Kuzey Marmara Bölgesi Sağlık Çalışanına Covid-19 Bulaş Riskinin Değerlendirilmesi: Bir Pilot Serolojik Çalışma”nın dahil edildi. Söz konusu çalışma corona virüsü tanı ve tedavi algoritamasına büyük katkı sağlayacağı düşünülen proje kapsamında antikor için kan toplanmaya başlandı. İlk etapta pek çok sağlık çalışanından kan toplandı ve araştırmalar için kaydedildi. Kimi sağlık çalışanlarının tepkileri sonrasında sadece gönüllülerin bağışladığı kanlar alınmaya başlandı. 1 Haziran’dan itibaren Darıca Farabi Hastanesi’nin acil servisi temiz alan olarak kodlandı.

CORONA ANTİKOR TESTİ NEDİR?

Seroloji testleri olarak da bilinen antikor testleri, aktif yeni tip  corona virüs (Covid-19) enfeksiyonunu tespit edemiyor. Yani bir kişide corona virüs olup olmadığını söyleyemez. Aksine, testler kan örneği yoluyla bağışıklık sistemindeki antikorlar olarak bilinen proteinleri kontrol ediyor. Proteinlerin varlığı, bir kişinin virüse maruz kaldığı ve buna karşı antikorlar geliştirdiği anlamına geliyor, bu da kişinin en azından bir bağışıklığa sahip olduğu anlamına geliyor. Ancak, uzmanlar, bağışıklığın ne kadar güçlü olduğu ve ne kadar süreceği konusunda emin değil. Antikor testlerinde genel olarak polimeraz zincir reaksiyonu testi veya PCR testi olarak bilinen bir laboratuvar tekniği kullanılıyor.