Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Otobüs durağı değil hastane!

Sağlık sistemindeki değişikliklerle birlikte

Sağlık sistemindeki değişikliklerle birlikte artık hastane kapılarında kuyruk olunmadığı iktidar tarafından sıkça dile getiriliyor. Ancak gerçek anlatıldığı kadar olumlu değil. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi kentimizde de sağlık kuruluşlarında pek çok sıkıntı yaşanıyor. O sıkıntıların başında hastanelerdeki yoğunluk geliyor. Pek çok hasteneye ev sahipliği yapan kentimizde sağlık kuruluşları maalesef hala yeterli kapasiteye sahip değil.

FOTOĞRAFLAR ŞAŞIRTTI

Sağlık kuruluşlarının kapasite yetersizliğine karşı Kocaeli’nin İzmit ilçesinde entegre sağlık kampüsü olarak Şehir Hastanesi inşa ediliyor. Ancak inşaat çalışmaları beklenen hızda ilerlemiyor. Şehir Hastanesi çalışmaya başlamadığı için Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi başta olmak üzere pek çok sağlık kuruluşunda yoğunluk yaşanıyor. Aşağıdaki görüntüler KOÜ Tıp Fakültesi’nde çekildi. Tıka basa dolu koridorlardaki hastalar şaşkınlık yarattı.

KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi nerede?

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunmaktadır. Hastane 1994 yılınının aralık ayında SSK Kocaeli (Sopalı) Hastanesi olarak hizmete başlamıştır. 17 Ağustos 1999 tarihli Deprem sonrasında hizmetine ara vermeden barakalarda devam eden hastanemiz 2002 yılında hastane bahçesinde inşa edilen Rotary binasına geçerek 380 yatak kapasitesi ile bölgeye hizmetine devam etmiştir.

Polikliniklerde günde ortalama 4500 – 5000 kişiye tedavi imkanı sunan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi; 195 Öğretim Üyesi, 11 Öğretim Görevlisi, 468 Araştırma görevlisi, 383 Yardımcı Sağlık Hizmetleri, 291 Genel Hizmetler Sınıfı, 65 Teknik Hizmetler, 51 Yardımcı Hizmetler, 554 Hemşire, 52 Ebe, 451 Temizlik, 75 Güvenlik Personeli, 66 Mutfak Personeli ile hizmet vermektedir.

18 Haziran 2005 tarihinde ise bugün de hizmet sunduğu Umuttepe yerleşkesindeki Suudi Kalkınma fonu yardımı ile inşa
edilen 727 yataklı modern binasına taşınmıştır.