Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Prof. Dr. Güneş: Koronavirüs Kocaeli’de tırmanışa geçti

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, Koronavirüs’ün Kocaeli’de ve bölgemizde yeniden tırmanışa geçtiğini söyleyerek uyarılarını sıraladı.

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, şunları söyledi: “Son dönemlerde ilimizde ve ilçemizde korona virüs vaka artışı tekrar tırmanışa geçmiş bulunmaktadır. Bölgemizde bu artışı incelediğimizde aile içi ziyaretlerin çok ve ciddi önemli bir neden olduğunu görüyoruz. Yapılan tüm uyarılara rağmen akraba, eş dost ziyaretlerindeki artış devam etmektedir. Kapalı alanlarda ve yeterli havalandırma koşulları sağlanmadan, maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmeden yapılan bu ziyaretler, hanımlar arasında yapılan sosyal amaçlı gün programları, ilimiz ve özellikle bölgemizde şu an en büyük bulaş nedenini oluşturmaktadır.

HASTANE YATAKLARINA MAHKUMİYET!

Virüsü maalesef sevdiklerimize, elimizle götürüp teslim edip onların hastane yataklarına, yoğun bakımlara mahkûm olmalarına ve hatta ölümlerine neden olmaktayız. Kurallara uymadığımız takdirde; Havaların da soğuması ile gribal enfeksiyonların artışıyla birlikte bulaşma gücü artacak ve kendine rahat yayılım alanı bulacak korona virüsü durdurmamız zor olacaktır. Vaka artışlarının sokağa çıkma yasağını getireceği bunun da kontrollü sosyal hayatla kazandığımız özgürlüğümüzü sonlandıracağı.

UYARILARINI SIRALADI

Son çıkan genelgedeki kısıtlamalarla işyerlerinin en geç onda kapanması gerektiği belirtilmiştir. Bu vaka artışlarının devam etmesi durumunda işyerlerinin kapanacağı, bunun ekmek kapımızın kapanması anlamına geldiği ve bu durum devam ettiği sürece bazı işyerlerinin kapanmasına gidebileceğine işarettir. Lütfen tedbirlerimizi gevşetmeyelim. Aile içi ziyaretlerimizi sonlandıralım Maske, mesafe ve el temizliği kurallarına uyalım.
Mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda kalabalıklarla bir araya gelmeyelim, gelmeyelim ki bu kış mevsimi daha fazla insanımızı, sevdiklerimizi hastalanmadan ve hayatını kaybetmeden geçirelim. Doğru olmayan seçimlerimizin, sonradan çok pişman olacağımız geri dönüşümü olmayan kötü sonuçlarının olacağını unutmayalım.”