Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rektör Hülagü açıkladı: Yoğun bakımdakilerin yüzde 80’i aşısızlar!

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yatan Koronavirüs’lü hastaların yüzde 80’inin aşısız olduğunu açıkladı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin

Koronavirüs’e karşı geliştirilen aşıların yapımı devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü’den konuyla ilgili çok önemli bir paylaşım geldi. Hülagü attığı twit ile şunları söyledi: “Sevgili Öğrenci Kardeşlerim; Kocaeli Üniversitesi olarak biz çok önceden eğitimle ilgili bir karar alıp sizlere duyurmuştuk. Olağan üstü bir durum olup YÖK tarafından bağlayıcı bir karar verilmediği sürece, KOÜ senato kararımız aynen devam etmektedir.

FARKLI YÖNTEMLER

Eylül ayının ilk haftasında KOÜ senato toplantısında eğitim nasıl ve hangi yöntemle yapılacağı nihayi karara bağlanacaktır. Aşı konusunda gönüllük esası geçerlidir. Birebir yüz yüze uygulamalarda öğrencilerimizin mağdur olmaması için farklı yöntemleri konuşup alternatifler oluşturacağız.

YÜZDE 80’İ AŞISIZ

Lütfen kırıcı söylemlerden uzak duralım. YÖK ve üst kurumlarla istişare edilip nihayi uygulamalar hakkında açıklama yapılacaktır. Gönüllülük esasına uymayanlara alternatifler sunulacaktır. Hastanemizde yoğun bakımda yatanların %80 ini aşısız gruplar oluşturmaktadır. Ülkemizde aşı çalışmalarına aktif katılan ve hastanede aktif çalışan bir akademisyen olarak aşı olmayı öneriyorum. Sağlıkla görüşelim İnşallah…”