Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık çalışanları indirimli Kentkart istiyor

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği, Kocaeli’de sağlık çalışanları için indirimli Kentkart talebi için imza kampanyası başlattı.

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği,

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği’nden indirimli Kentkart için imza kampanyası nhamledi geldi. Kocaeli’de sağlık çalışanları için indirimli Kentkart talebi için imza kampanyası başlattı.Dernek Başkanı Adem Yaman, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kamu ve özel kurum farketmeksizin Hemşire, Teknisyen,tekniker, sekreter, hasta bakıcı, temizlik görevlisi, güvenlik ve sosyal hizmetler görevlisi ayrımı yapmadan, Sağlık Kurumlarında sağlık hizmeti sunulmasını sağlayan bütün sınıf ve kişileri kapsayacak bir çalışmaya imza atıyoruz.

DİĞER İLLER DE VAR

Değerli SAĞLIK ÇALIŞANLARI yaklaşık 1 yıldır yaptığımız çalışmalar sonrasında. Toplu taşıma araçlarında İNDİRİMLİ ŞEHİR KARTLARI ile kullanılması için TBMM’de yasal bir düzenleme yapılması gereği haiz olmuştur. Bu nedenle Bursa, Kocaeli, Çanakkale, İzmir, Uşak, Yalova gibi illerimizle entegre bir imza kampanyası başlatıyoruz.

ÜCRETSİZ KULLANIMDA SORUN

Çok uzun zamandır arkadaşlarımızın en ciddi taleplerinden birisi bu konu idi. Pandemi döneminde Kıymetli Büyükşehir yetkilileri destek vererek ücretsiz kullanımını sağladı. Son olarak Cumhurbaşkanlığımızın Genelgesi ile Haziran ayına kadar ücretsiz kullanabiliyoruz. Fakat ücretsiz kullanılırken bazı sorunlarla karşı karşıya geldiğimiz oluyor. Mesela her ilde farklı bir uygulama var. Bursa’da herkese Sağlık Çalışanı kartı verilip günde 5 defa kullanma hakkı veriliyor. Özel halk otobüslerinde de kullanılabiliyor. İstanbul’da yine Şehir kartı ile kullanım sağlanıyor.

RENCİDE OLUNUYOR

KOCAELİ’mizde personel kimlik kartı göstererek biniliyor. Personel kimlik kartı bazı mağduriyetler yaratabiliyor. Bazı arkadaşlarımız sivil vatandaşların içinde utandığını ve mahcubiyet yaşadığını dile getiriyor. Rencide olmaktan bahsediliyor. Bizim meslek grubumuzun çoğunluğu kadın o yüzden onların bu hassasiyetine kulak vermeliyiz. Büyükşehir yetkililerimiz sagolsunlar destek veriyor fakat sorun Ankara’da Mecliste çözülmesi gerekiyor. Sağlık Komisyonunda değerlendirilip Yasal mevzuata bağlanması gerektiği bilgisini aldık.

AK PARTİ VEKİLLERİNDEF DESTEK TALEBİ

Bu anlamda bütün siyasi parti milletvekillerimiz. Özellikle Emine Zeybek ve Radiye Sezer Katırcıoğlu vekillerimiz destek versinler. Bu meslek Grubu kadınlardan oluşuyor onlar bu durumu daha iyi anlayacaktır. dedi. İmza kampanyamızın amacı hiç bir şekilde siyasi veya taraf olma maksadı ile değil, Sağlık Çalışanlarının bizlerden talep ettiği toplu taşıma araçlarının polis, öğretmen, asker, adliye veya diğer kolluk kuvvetleri gibi indirimli şekilde kullanılmasını sağlamak maksadıyladır.”