Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık İçin Meditasyon Nasıl Yapılır?

Meditasyon M.Ö 2000 yıllık

Meditasyon M.Ö 2000 yıllık bir geçmişi olan, günümüze kadar kirlenmeden gelen fakat üzerinde çok spekülasyon yapılan bir uygulamadır. Bu uygulamayı herkesin yapabilmesi, bu tekniğin çok hızlı yayılmasını sağladı. Yani meditasyon yapabilmek için Budist rahibi olmaya gerek yoktur. Meditasyonun yararları konusuna değinelim: Meditasyon, akıl ve ruh sağlığını düzenlediği gibi, fizik bedeninin de sağlığını düzenler. Düşünce ile neler yapılabileceğini kişi bizzat görmeye başlar. Sadece düşünce ile insanlar, ruh hallerini değiştirebilirler. Siz de oturduğunuz yerden bunu deneyimleyebilirsiniz. Çok acıklı bir müzik dinlemeye başladığınızda birden bire, eski ve acı veren tüm hatıralar zihninizin ekranına doluşmaya başlar, nötr halden negatif ruh haline girersiniz. Yüzünüz asılır, kalbiniz stres altına girer. Hücreleriniz büzülür ve görevlerini iyi yapamazlar. Stres uzarsa da depresyon ve çeşitli ruh hastalıkları ortaya çıkar. O halde meditasyonun sırrı nedir? Yapay ve başkalarının kurguladığı bir hayatı yaşayanlar, asla mutlu olamazlar. Makineleşen insan, huzur ve mutluluğu yakalayamaz. Meditasyon sizi iç dünyanıza götürerek, varlığınızın bir parçası olan huzuru ve mutluluğu – dinginliği size geri kazandırır. Meditasyon, size kim olduğunuzu öğrenme fırsatı verir. Bu dünyada ne yaparak mutlu olabileceğinizi öğrenmenin tek yolu, içsel sorgudur. Meditasyon bu içsel sorgu yolunu açar. Sizinle, iç dünyanız arasında bir köprü kurar. Siz de daha önce gitmediğiniz asıl eviniz olan içsel aleminize giderek, hayata dair bazı çözümsüz soruların cevaplarını bulmaya başlarsınız. Cevapların, dışarıdan değil içeriden gelmesinin verdiği güven sizi rahatlatır. İnsan bu dünyadaki misyonunu bilmeden yaşarsa, boşuna yaşamış olur. Meditasyon da sessizlik ve dinginlik içinde yapılırsa zamanla çözümsüz sorular birer birer cevap bulur.

Meditasyonun Yararları Listelenecek olursa:

l Meditasyon, bedensel ve ruhsal rahatlığı getirir

l Kişinin iç dünyası ile tanışma fırsatı verir

l İleri uygulamalarda astral 3. Gözü açtırır

l Hayatın kazanılmış bir hak değil, bir hediye olduğunu idrak etmeyi sağlar. Böylece şımarık talepler ve arzular kalmaz.

l Meditasyon, tüm organlara zarar veren stresi yok eder.

l Bakmak yerine görmeyi öğretir

l Sevginin ne olduğunu öğretir

l Yapay istek ve arzuların kişiyi ne kadar yıprattığını gösterir

l Sabırlı olmayı öğretir

l Hayatın her getirisini olgunlukla karşılamayı öğretir

Meditasyon Nasıl Yapılır?

Bir meditasyon salonuna yazılmadan da evde tek başınıza loş bir odaya çekilerek, güzel temiz ve rahat elbiseler giyerek hemen meditasyona başlayabilirsiniz. 2 bin yıl önce meditasyon salonları yoktu. Herkes kendi evinde meditasyon yapıyordu. Lotus çiçeği pozisyonunda bağdaş kurarak ve omurgayı dik tutarak, önce nefes alıp verme egzersizleri yapmaya başlayın. Oksijen alınır, sonra da ister açık gözlerle ister gözlerinizi kapatarak sessizce 20 dakika oturup, gelen giden düşüncelere, kendinizi kaptırmadan- düşünceleri dışarıdan izlemeye başlarsınız. Onlar 3-4 ay içinde sizi etkileme gücünü kaybedinceye kadar meditasyona devam edebilirsiniz. Düşünceler, sizin üzerinizdeki gücünü kaybettiğinde de gerçek özünüz ortaya çıkar. Yapay kişilik yok olur, gerçek öz tüm ihtişamı ile içeriden çıkar.