Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlıkta dönüşüm mü çöküş mü?

İktidarın, “Sağlıkta dönüşüm” hayali, randevu krizi başta olmak üzere sağlık sistemindeki bir dizi sorun itibarıyla “Sağlıkta çöküş” haline geldi.

İktidarın, “Sağlıkta dönüşüm” hayali,

İktidarın, “Sağlıkta dönüşüm” hayali, randevu krizi başta olmak üzere sağlık sistemindeki bir dizi sorun itibarıyla “Sağlıkta çöküş” haline geldi. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerin tamamındaki hastanelerde randevu bulmak giderek güçleşirken CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin çalışması, acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi.

İlgezdi’nin çalışmasına göre, İstanbul’da Kulak Burun Boğaz Polikliniği’ne muayene olmak isteyen bir yurttaş, en erken 15 gün sonrasına randevu bulabiliyor. 12-14 Temmuz dönemine yönelik çalışmada, yalnızca üç ilçede uygun KBB randevusu görünüyor. İstanbul’un 39 ilçesinin 36’sında 15 gün içinde KBB randevusu alınamıyor. Çalışmaya göre, İzmir’deki kadın doğum hastalıkları sistemi her gün, “Randevu bulunamamaktadır” uyarısı veriyor.  Ankara’da da tablo değişmiyor. Çocuğunu hastaneye götürmek zorunda kalan bir yurttaşın KBB için Şereflikoçhisar’a 155 kilometre, Haymana’ya 90 kilometre, Kızılcahamam’a ise 81 kilometre yol gitmesi gerekiyor. Randevu sisteminde yaşanan sorunun, “AKP’nin inşa ettiği sağlık sisteminin vatandaşın sağlığı pahasına çöküşünü” ifade ettiğini kaydeden İlgezdi, şunları söylüyor:

“Türkiye’yi dünya lideri yapma iddiasıyla iktidara gelen ve her fırsatta bunun propagandasını yapan AKP, sağlık sistemimizde ilerleyişin değil gerileyişin sembolü oldu. Sağlık alanında en büyük atılımları yaptığını iddia eden iktidar, vatandaşına adeta, ‘Şimdi rahatsızlanma, 15 gün sonra rahatsızlan’ dercesine alay ediyor. Sağlığı Yap-İşlet-Devret şehir hastaneleri sanan iktidar, insan yerine inşaatı tercih ediyor.”